„Escadroane ale mortii“ actioneaza in Siria si Irak. Liderii ISIS sunt executati unul cate unul

externe

Liderii ISIS au inceput sa fie vanati de „Escadroane ale mortii“. De peste un an, un grup secret format din circa 200 de barbati din cadrul unor unitati speciale americane vaneaza si elimina jihadisti foarte importanti in Siria si Irak, scrie Adevarul.

Informatia a iesit la suprafata recent, dupa uciderea liderului ISIS din provincia irakiana Al-Anbar.  Abu Waheeb, cautat intens pentru rolul sau in expansiunea jihadistilor in provincia Al-Anbar, situata la granita cu Siria, a fost ucis saptamana trecuta, in Irak, intr-un raid al coalitiei impotriva Statului Islamic.

Eliminarea „Leului desertului“, asa cum era poreclit Waheeb, a fost posibila in urma unor informatii primite din partea unor forte care opereaza ca adevarate „Escadroane ale mortii“. La ordinul presedintelui american Barack Obama, un grup format din circa 200 de membri ai Delta Force si Navy Seals vaneaza, captureaza sau elimina, in secret, lideri ai Statului Islamic din Irak si Siria, precum si sefi ai retelei teroriste Al-Qaida.

Sprijiniti puternic de armata si de CIA si dotati cu echipamente sofisticate, acesti barbati bine antrenati si instruiti trebuie sa patrunda in interiorul inamicului pentru a culege informatii sau a efectua operatiuni de anihilare. Mai multe detalii despre aceasta operatiune au aparut in special dupa uciderea lui Abu Waheeb, confirmata de Pentagon luni.

Un sfarsit asemanator cu al fostului programator reperat in inregistrari video cu executii de ostatici l-au avut si alti lideri jihadisti, intre care Omar al-Shishani (Omar Cecenul), fostul comandant militar al Statului Islamic, si sauditul Amr al-Absi, responsabil de mai multe rapiri.

„De la inceputul lui 2015, am eliminat peste 40 de tinte foarte importante. Am aratat ca putem sa-i prindem oriunde s-ar afla“, s-a felicitat acum cateva zile Steve Warren, un purtator de cuvant al coalitiei impotriva Statului Islamic.

Oficialul militar american nu a dat nume, dar a precizat ca au fost eliminati jihadisti care au participat la planificarea sau finantarea mai multor atentate, printre care si cele de la Paris si Bruxelles.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: