„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

externe

Joe Biden, sondaje, Donald Trump, condamnare

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc”, sambata, in Texas, iar actualul presedinte l-a catalogat pe rivalul sau republican drept „dezechilibrat”, din Georgia, unde face campanie in randul alegatorilor afro-americani, relateaza AFP, citat de news.ro.

Intre doua audieri in procesul sau penal la New York, fostul presedinte american Donald Trump si candidat republican isi face campanie in fata celor mai ferventi sustinatori ai dreptului de a detine arme de foc, drept consacrat de cel de-al doilea amendament al Constitutiei americane.

„Amenintare la adresa democratiei”

Aflat la Dallas, in Texas, Trump a primit sprijinul National Rifle Association (NRA) in cadrul reuniunii sale anuale, un lobby puternic cu care miliardarul republican in varsta de 77 de ani are o relatie speciala. NRA i-a platit zeci de milioane de dolari pentru campania sa victorioasa din 2016.

In fata a mii de membri ai organizatiei, Trump a declarat ca Biden a fost „de departe cel mai prost presedinte din istoria tarii noastre” si „un nemernic fara margini”.

„Esti concediat, dispari, Joe”, a spus el in hohotele de ras ale publicului, spunandu-le ca Biden se va duce dupa armele lor. El l-a numit pe actualul lider de la Casa Alba „Joe escrocul”, epitetul sau favorit pentru presedinte, si a spus ca este o „amenintare la adresa democratiei”.

„Democratia noastra este intr-adevar in pericol”

Actualul presedinte american se afla in Georgia, stat pe care l-a castigat la limita in 2020, in special pentru a-si face campanie in randul alegatorilor afro-americani.

„Adversarul meu nu este un bun perdant. Dar el este un ratat”, a declarat Joe Biden, in campanie intr-un restaurant din Atlanta, adaugand ca „democratia noastra este intr-adevar in pericol”.

Vineri, in Minnesota (nord), Trump si-a reafirmat teoria, niciodata dovedita, potrivit careia alegerile prezidentiale din 2020, castigate de rivalul sau Joe Biden, au fost fraudate.

Democratul a reactionat sambata, afirmand ca adversarul sau „nu este doar obsedat de esecul din 2020. El este in mod clar dezechilibrat”.

„Nu-l putem lasa pe acest om sa devina presedinte. Viitorul copiilor nostri este in joc”, a declarat el in fata publicului adunat la Mary Mac’s Tea Room, un restaurant din comunitatea de culoare din Atlanta. Duminica, Joe Biden urmeaza sa se adreseze studentilor de la Morehouse College, o universitate celebra in comunitatea afro-americana, unde a studiat eroul drepturilor civile Martin Luther King.

 

 

 

 

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: