Escrocherie cu metoda „Canapeaua”: doi romani, arestati in Italia dupa ce au inselat o batrana cu 750 de euro, extragandu-i de mai multe ori banii din cont

externe

escroci, romani, Italia, canapea, card Postepay

Carabinierii din oraselul italian Porto San Giorgio au arestat doi cetateni romani cu varsta de 53 de ani si altul de 30 de ani, ambii cu antecedente penale, pentru frauda si conspiratie la frauda. 

Potrivit cotidianului local La Nuova Riviera, carabinierii au reusit sa-i prinda pe cei doi romani in urma unei analize amanuntite a tranzactiilor bancare si a inregistrarilor telefonice ale acestora. Acestia au constatat ca hotii au profitat de un anunt publicat de o persoana in varsta pe o cunoscuta platforma online specializata pe comertul online intre persoane fizice, anunt prin care aceasta incerca sa vanda cu 200 de euro o canapea.

Hotii s-au prefacut interesati de produsul victimei si au determinat-o pe victima sa efectueze trei operatiuni de plata pe doua carduri Postepay diferite pe numele lor, in valoare totala de 750 de euro. Cel mai probabil, hotii au instiintat-o pe victima ca banii pentru canapea au fost virati si ca tot ce trebuie sa faca este sa accepte autorizatia de plata facuta catre contul ei. In realitate, aceasta autorizatie era o schema prin care victima accepta sa ii fie extrasi banii din cont.

Carabinierii fac eforturi constante pentru a combate astfel de escrocherii, asa cum demonstreaza si acest caz concret. In era digitalizarii tranzactiilor comerciale, colaborarea reciproca intre politie si populatie este si mai importanta.

Autoritatile fac apel la populatie si ii indeamna sa adopte un  comportament constient, raportarea imediata a persoanelor suspecte si respectarea criteriilor de prudenta si prudenta atunci cand se efectueaza tranzactii online.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: