Esec al Vioricai Dancila la Bruxelles. Nu a convins-o pe sefa Comisiei Europene sa o accepte pe penala Rovana Plumb in echipa sa

politica

Guvernul Romaniei anunta intr-un comunicat de presa ce a discutat Viorica Dancila, marti, la Bruxelles cu presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Dancila s-a deplasat in Belgia pentru a-i sustine pe penalii Rovana Plumb si Dan Nica pentru postul de comisar european din partea Romaniei.

Din comunicat, care nu prezinta nimic concret, se deduce insa ca Dancila nu a obtinut nimic: „Cei doi inalti oficiali au convenit sa continue dialogul in perioada urmatoare”. De altfel, Dancila s-a declarat dispusa, recent, sa vina cu alte propuneri, daca cei doi penali nu sunt acceptati. „Trebuie sa vedem daca comisarii sunt buni sau nu sunt buni atunci cand vor trece de examenul comisiei de specialitate, care va fi abordarea la nivel european legat de aceste doua nominalizari. Daca aceste doua nominalizari nu vor fi bune, vom veni cu alte nominalizari”, a declarat Dancila intr-o conferinta de presa la Iasi.

Comunicatul integral:

Prim-ministrul Viorica Dancila a avut astazi, la Bruxelles, o intrevedere cu presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in continuarea dialogului pe care premierul roman si oficialul european l-au initiat in cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c..

Prim-ministrul Romaniei i-a transmis felicitari oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene si a asigurat de intregul sau sprijin in eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european si de a raspunde provocarilor actuale.

Presedintele ales al Comisiei Europene a multumit premierului Viorica Dancila pentru rezultatele exceptionale obtinute de Romania in exercitarea mandatului Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

In cadrul discutiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea Romaniei, inclusiv in ceea ce priveste conturarea portofoliului alocat tarii noastre in cadrul Comisiei Europene.

Cei doi oficiali au avut o discutie ampla cu privire la prioritatile viitoarei Comisii Europene si implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). In context, prim-ministrul Viorica Dancila a prezentat obiectivele Romaniei pentru perioada suprapusa mandatului noii Comisii Europene, in domenii legate de asigurarea securitatii energetice, sectorul digital, schimbarile climatice, rolul UE in plan global.

Cei doi inalti oficiali au convenit sa continue dialogul in perioada urmatoare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: