news

Esec major al propagandei AUR. Aproape 70% dintre persoanele din etapa 1 s-au vaccinat

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 a transmis, vineri, ca 67,5% dintre persoanele din etapa 1 au fost vaccinate, alte 42.765 fiind programate pana la finalul lunii, procentul ajungand, astfel, la 84,6%. Pentru etapa a doua care a inceput vineri sunt disponibile deja 413 puncte de vaccinare, dar si echipe mobile care vor vaccina persoanele din centrele rezidentiale. 

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 a transmis, vineri, ca 84,6% din personalul incadrat in etapa 1 ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul acestei luni.

”In prima etapa de vaccinare, care a inceput la data de 27 decembrie 2020, pana la data de 14 ianuarie a.c, s-au vaccinat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare.

Mentionam ca persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infectia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicatii de natura medicala si nu se afla in izolare. Vaccinarea persoanelor din prima etapa continua, iar pana la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce inseamna ca pana la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adica 84,6% din totalul estimat”, a transmis Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Sursa citata a precizat ca, odata cu declansarea activitatilor de vaccinare pentru populatia aflata in Etapa a II-a, care se deruleaza in acelasi timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, in Romania sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare.

Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apararii Nationale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

”Totodata, persoanele internate in cele 1.884 centre medico-sociale si rezidentiale de la nivel national vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Precizam ca, din dozele planificate a fi livrate in perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi si doza de rapel”, au mai transmis autoritatile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Culmea cinismului: bugetarul milionar Negoita va planta lamai si portocali in sectorul 3, din mila fata de bucurestenii care au vazut Grecia doar in poze

Daca alti edili, precum Pandele sau Firea, duceau regimente intregi de pensionari, in vacante prin…

50 de minute ago

Cirstoiu l-a dat de gol pe Ciolacu, Ciolos intervine: „Il somez pe Marcel Ciolacu sa nu mai tina sedinte electorale in sediul Guvernului”

Dacian Ciolos, candidat al Partidului REPER la alegerile europarlamentare, a comentat joi sedintele electorale pe…

19 minute ago

Politisti din 17 tari au destructurat o banda globala de infractori care au inselat zeci de mii de oameni prin „phishing”

Politistii din 17 tari au destructurat o banda acuzata de utilizarea unui serviciu tehnologic care…

38 de minute ago

Inca o drona a fost depistata in preajma bazei NATO de la „Mihail Kogalniceanu”. Anuntul Fortelor Aeriene ale Romaniei

Fortele Aeriene ale Romaniei au anuntat joi ca inca o drona a fost depistata in…

2 ore ago

Presshub: Agentia Nationala de Integritate il protejeaza pe Catalin Cirstoiu. Nu raspunde daca este in incompatibilitate

Agentia Nationala de Integritate il protejeaza pe Catalin Cirstoiu. Toate demersurile PRESShub de a lamuri…

46 de minute ago