Categories: news

Esec major al propagandei AUR. Aproape 70% dintre persoanele din etapa 1 s-au vaccinat

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 a transmis, vineri, ca 67,5% dintre persoanele din etapa 1 au fost vaccinate, alte 42.765 fiind programate pana la finalul lunii, procentul ajungand, astfel, la 84,6%. Pentru etapa a doua care a inceput vineri sunt disponibile deja 413 puncte de vaccinare, dar si echipe mobile care vor vaccina persoanele din centrele rezidentiale. 

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 a transmis, vineri, ca 84,6% din personalul incadrat in etapa 1 ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul acestei luni.

”In prima etapa de vaccinare, care a inceput la data de 27 decembrie 2020, pana la data de 14 ianuarie a.c, s-au vaccinat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare.

Mentionam ca persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infectia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicatii de natura medicala si nu se afla in izolare. Vaccinarea persoanelor din prima etapa continua, iar pana la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce inseamna ca pana la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adica 84,6% din totalul estimat”, a transmis Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Sursa citata a precizat ca, odata cu declansarea activitatilor de vaccinare pentru populatia aflata in Etapa a II-a, care se deruleaza in acelasi timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, in Romania sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare.

Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apararii Nationale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

”Totodata, persoanele internate in cele 1.884 centre medico-sociale si rezidentiale de la nivel national vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Precizam ca, din dozele planificate a fi livrate in perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi si doza de rapel”, au mai transmis autoritatile.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Opt politisti din Capitala, retinuti pentru tortura. Doi tineri au fost batuti cu salbaticie pentru ca le-au atras atentia ca nu poarta masca

Opt agenti de la Sectia 16 Politie din Capitala au fost retinuti de procurorii Parchetului…

13 minute ago

Ministrul de Interne i-a dat afara pe sefii politiei din Bacau si Onesti: „Principala deficienta constatata a fost cea referitoare la relationarea defectuoasa dintre factorii de comanda”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anuntat, miercuri, inlocuirea din functie a inspectorului sef al…

60 de minute ago

Kelemen Hunor, alaturi de Fidesz-ul lui Victor Orban: „Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul PPE”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirma, miercuri seara, ca ”este trist și îngrijorător ce se întâmplă…

45 de minute ago

Surse: Cristian Diaconescu preia conducerea PMP. Primul obiectiv: ruperea tuturor aliantelor cu PSD din teritoriu

Cristian Diaconescu urmeaza sa fie ales presedinte al PMP la congresul de samnbata, 6 martie,…

2 ore ago

„Rusine, justitia romana!”. Zeci de protestatari in fata Tribunalului Bucuresti. Promit ca dosarul „10 August” va ajunge la CEDO

Zeci de persoane protesteaza, miercuri seara, in fata Tribunalului Bucuresti, fata de decizia luata de…

3 ore ago