Esec major la CSM al Adinei Florea. Aceasta marioneta incompetenta vrea sa conduca DNA

news

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, respingerea solicitarii Adinei Florea de arestarea a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat  ca Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea procurorul-sef adjunct al Sectiei de ancheta a magistratilor Adina Florea de arestare a fostului sef DNA Ploiesti Lucian Onea si a fostului procuror Mircea Negulescu.

Adina Florea a cerut, luni, arestarea procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, in dosarul aflat pe rolul Sectiei de anchetare a magistratilor. Jurnalistul Virgil Burla anunta ca cererea de arestare s-a bazat doar pe denunturile Clanului Cosma.

Fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea, si fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiati la Sectia de ancheta a magistratilor din cadrul Parchetului General, dupa ce, joi, alti procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiati. In cursul zilei de vineri, acestia, alaturi de alti procurori de ola DNA Ploiesti, au fost informati ca sunt cercetati si pentru constituire de grup infractional organizat.

Lucian Onea si Mircea Negulescu sunt acuzati ca au constrans anumiti martori sa faca sesizari si tabele false cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept „mita electorala”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare intocmita de catre fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetatean din Chisinau, Serghei Petrus. Vlad Cosma ar fi fost amenintat de catre Lucian Onea ca ii va intocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public ca Serghei Petrus nu exista.

Procurorul sef adjunct DNA Calin Nistor, care asigura conducerea Directiei, a trimis, joi, Sectiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din functia de procuror DNA Ploiesti pentru Lucian Onea si cereri de incetare a activitatii pentru inca trei procurori de la aceeasi structura, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu si Raileanu Elena Cerasela.

Mai mult despre: ,

Comentarii: