Este cert ca Plumb va fi respinsa de PE: „Nu e dorita de nimeni”. Deja se stie numele noului comisar din partea Romaniei

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, anunta ca noul comisar european din partea Romaniei va fi actualul ambasador al tarii la UE, Luminita Odobescu. Rovana Plumb, care acum apare pe lista sefei Comisiei Europene, va fi respinsa de Parlamentul European.

”Cu nerusinare fara margini, Dancila vine si ne cere s-o votam pe Plumb la Bruxelles pentru functia de comisar. Ma intreb cat tupeu poti avea sa ceri, de dragul unui ‘patriotism’ mimat, sa votezi pentru o persoana mediocra, care va face de ras milioane de romani si o intreaga tara in fata intregii Europe.

Dancila stie ca Plumb, chiar si nominalizata, are sanse minime de a ajunge comisar. Motivul e simplu, Rovana Plumb nu este dorita de nimeni in aceasta pozitie. In primul rand, nu o vrea viitorul Presedinte al Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyne, care i-a spus direct acest lucru, la Bruxelles, premierului autist al Romaniei. Dancila, in loc sa vina cu o alta propunere, a insistat pe nominalizarea lui Plumb.

In aceste conditii, jocul se muta in Parlamentul European, unde grupurile politice, cel mai probabil, o vor trimite la plimbare pe Rovana Plumb. Atunci abia va intelege si Dancila ca jocul e inchis. Si, poate, macar in ceasul al doisprezecelea, o va propune pe Odobescu. E singura solutie pentru ca prim-ministrul Romaniei sa depaseasca un moment jenant pe care chiar ea l-a creat la Bruxelles.

Rovana Plumb de la PSD are profilul unui politician mediocru. In timpul mandatului acesteia de ministru pentru fonduri europene, Romania a avut cea mai mica rata de absorbtie a fondurilor europene din Uniunea Europeana.

In timpul cat aceasta a fost ministru, nu am reusit sa contractam nicio suma pentru construirea de autostrazi sau modernizarea cailor ferate. In schimb, mintea ingusta a lui Dancila o vede drept cea mai potrivita pentru functia de comisar european, adica de ministru al transporturilor in guvernul Uniunii Europene. Nu este destul ca Dragnea ne-a lasat o nulitate in fruntea Guvernului, PSD vrea sa exporte acelasi model si la Bruxelles.

In concluzie, sansele ca Plumb sa ajunga comisar sunt tot mai mici. Pacat ca prabusirea sanselor candidatului propus de Guvern va afecta din nou imaginea Romanie”, anunta Eugen Tomac pe Facebook.

Si delegatia USR PLUS in Parlamentul European a anuntat ca se opune numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european.

„Atentionam Guvernul PSD ca prin insistenta de a o sustine pe Rovana Plumb isi bate joc de aceasta demnitate publica europeana si, daca nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de ras si va fi fortat sa vina cu o alta nominalizare dupa respingerea ei in Parlament”, se arata intr-un comunicat al Aliantei USR PLUS.

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, ca Guvernul Romaniei risca foarte mult prin sustinerea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si a atras atentia ca audierile in Parlamentul European nu sunt o joaca.

La randul sau, presedintele PLUS, fostul comisar european Dacian Ciolos, spune ca Rovana Plumb are „probleme serioase de integritate si credibilitate”, acuzand ca aceasta a facut declaratii impotriva valorilor europene.

Ciolos sustine ca la audierile din Parlamentul European „in loc sa explice care-i viziunea dansei despre portofoliu”, Rovana Plumb va trebui „sa dea explicatii despre dosarul Belina si despre ce a facut la Ministerul Mediului si despre cum l-a sustinut sau nu pe Liviu Dragnea”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: