„Este foarte dezamagitor”. Ambasadorul SUA confirma ca PSD este partidul clanurilor de interlopi. Ciolacu refuza sa imbunatateasca in Parlament legile privind traficul de persoane

politica

Ambasadorul SUA la Bucuresti Adrian Zuckerman a declarat, vineri ca, in urma cu doua luni, a solicitat Parlamentului Romaniei sa inaspreasca legislatia pentru a preveni si stopa traficul de persoane. Acesta a adaugat ca i se pare dezamagitor faptul ca liderului interimar al PSD Marcel Ciolacu a raspuns spunand ca legile romanesti curente si statul de drept sunt suficiente in combaterea acestei probleme.

„Pe 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat in Statele Unite. Raportul arata ca problema traficului de persoane in Romania a fost provocata de derapajele privind statul de drept in perioada guvernului precedent. Am cerut Parlamentului sa actioneze si sa adreseze aceasta problema.

Este foarte dezamagitor ca liderul PSD Ciolacu a raspuns spunand ca legile romanesti curente privind traficul de persoane si statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului Romaniei, asa cum am facut-o si pe 26 iunie, sa aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane si crimei organizate.

O legislatie consolidata care sa ii priveze pe cei condamnati de profiturile dobandite prin actiuni infractionale este imediat necesara si legi care sa duca la procese si sentinte rapide in urma plangerilor penale sunt imperativ necesare. Eforturile din momentul de fata ale Guvernului Orban pentru intarirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane si oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a afirmat Adrian Zuckerman, intr-o declaratie de presa sustinuta vineri la Aeroportul International „Henri Coanda”, din Otopeni, citat de news.ro.

Afirmatiile ambasadorului SUA in Romania au fost facute in contextul extradarii a doi romani, prin cooperare internationala din MAI in colaborare cu Interpol si structuri specializate de la nivelul Statelor Unite ale Americii.

Astfel, Adrian Zuckerman a precizat ca aceasta extradare este doar inceputul si a reiterat ca nu va exista nicio toleranta pentru cei care fac trafic de persoane.

„Suntem aici pentru indeplinirea unei promisiuni pe care am facut-o in urma cu doua luni. Am promis ca Statele Unite vor folosi orice lege disponibila si resurse pentru a ajuta Guvernul roman sa puna capat si sa descurajeze traficul de persoane. Am facut aceasta promisiune poporului roman si Guvernului Romaniei.

Acum lasati-ma sa fac o alta promisiune. Acesta este doar inceputul. Dupa cum am spus, nu va exista niciun refugiu pentru cei care fac trafic de persoane. Sunteti criminali, sunteti lasi si sa vom urmari in Romania, in SUA, in afara granitelor noastre si oriunde v-ati ascunde. Eu si presedintele Trump ne-am angajat sa folosim orice institutie si mijloace disponibile pentru a combate traficul uman si crima organizata. Ii multumesc ministrului de Interne Vela, ministrului de Justitie Predoiu si procurorului general Scutea pentru eforturile lor care au culminat in extradarea de astazi. V-ati tinut cu totii promisiunile sa combateti traficul de persoane. V-ati tinut promisiunile fata de poporului roman”, a conchis Zuckerman.

Mai mult despre: ,

Comentarii: