Este foarte grav, anuntul unui magistrat: Modificarile initiate de PSD-ALDE o scapa de pedeapsa pe ucigasa de la metrou. „Ce e de facut?”

news

Un tanar magistrat atrage atentia ca modificarile initiate de PSD-ALDE la Codul Penal vor afecta serios posibilitatea de a proba infractiuni grave, precum crimele. 

„Femeia acuzata de omorul de la metrou a fost identificata si arestata cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din statia de metrou. Astazi, in Camera Deputatilor s-a votat ca acele imagini sa nu mai poata fi folosite si acest omor, ca multe altele ce vor fi de acum incolo, sa ramana nepedepsite. Ce mai e de facut?”, a scris George E pe Facebook.

Screen Shot 2017-12-14 at 10.57.37

Printre modificarile pe care PSD si ALDE doresc sa le aduca la Codul Penal se numara si eliminarea inregistrarilor video dintre mijloacele de proba.

„Inregistrarile de pe camerele stradale sau din institutii nu vor mai putea fi folosite ca probe. Mijloacele de proba raman, limitativ prevazute: ‘inscrisuri, rapoarte de expertiza, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de proba'”, este una dintre modificarile anuntate de PSD-ALDE.

crima crima 2

Profitand de transpunerea directivei Parlamentului European privind prezumtia de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces, PSD, ALDE si UDMR au propus o serie de amendamente la Codul Penal si la Codul de procedura penala.

Dezbaterile au inceput joi, de la ora 11.00, in cadrul Comisiei Iordache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: