Este imposibil ca Stefanescu sa fie atat de prost. A fost infiltrat de statul paralel ca sa distruga PSD cu totul

opinii

Apar tot mai multe informatii ca spectacolul halucinant dat de Ilan Laufer, marti seara, a fost pus la cale de catre noul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu. Acuzatiile lui Laufer sunt atat de aberante incat au starnit dezgust mai ales printre romanii de origine evreiasca. Stefanescu a reusit inca o data sa bage PSD in corzi.

„Culmea absurdului. ‘Ucenicul lui Vadim’ Codrin Stefanescu este preocupat de antisemitism. Este mai mult decat condamnabila reactia lui Ilan Laufer!”, a spus, miercuri, profesorul universitar Liviu Rotman. Mult mai dur a fost scriitorul Andrei Oisteanu: „Declaratiile lui Ilan Laufer din sediul PSD sunt revoltatoare. Folosirea politica a ecuatiei ‘toti nemtii (inclusiv Angela Merkel, Claus Iohannis etc.) sunt nazisti’ si ‘toti evreii (inclusiv Ilan Laufer) sunt victime ale antisemitismului’ este periculoasa si iresponsabila. Mai ales cand vine (cum aud pe surse) din grota cu damf PRM-ist pe nume Codrin Stefanescu. Partid populist, ultranationalist si xenofob, PSDragnea nu are nicio jena, nicio masura”.

Nu este insa prima data cand celebrul scandalagiu al PSD, Codrin Stefanescu, pune PSD-ul intr-o situatie critica. Una dintre imaginile care se asociaza si acum cu numele lui Liviu Dragnea este cea in care seful PSD iese escortat de interlopi din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cel care a pus la cale acest episod, catastrofal pentru imaginea unui Dragnea care se straduia disperat sa isi dezlipeasca eticheta de infractor, a fost acelasi Codrin Stefanescu. In acea zi, el se afisa chiar sfidator, alaturi de interlopi, pe holurile si in curtea ICCJ.

Cu toate acestea, in loc sa-l proiecteze pe Stefanescu in tomberon cu un sut binemeritat in fund, Dragnea l-a adus in pozitia numarul doi in partid. Ce efect are aceasta promovare a lui Stefanescu asupra PSD se vede monstruos chiar acum, dupa iesirea teleghidata a lui Laufer. Un val de indignare publica il loveste pe Dragnea in moalele capului, revolta venind in primul rand chiar din partea acelora de la care Stefanescu spera sa obtina solidarizare.

Este imposibil ca Stefanescu sa fie atat de prost. Sa fie atat de prost incat sa nu realizeze ca aducerea unor gorile cu figuri de interlopi in jurul sefului tau va amplifica perceptia multor romani ca PSD este un partid de infractori. Sa fie atat de prost inca sa nu-si dea seama ca a utiliza aceasta uriasa tragedie, care este Holocaustul, in scopuri politice meschine va declansa reactii ample de revolta si dezgust chiar in randul celor de origine evreiasca.

„Referitor la declaratiile lui Laufer. Este grav cand arunci cuvinte fara sa ai proprietatea lor, cu atat mai mult cand ele sunt legate de antisemitism, care este un lucru grav. Imi displace cand cineva foloseste comunitatea evreiasca, statul Israel sau relatiile cu statul Israel pentru a le arunca intr-un joc politic. Este un lucru trist, neplacut si incorect. Comunitatea evreiasca din Romania nu este politica. Nu stiu cat a vorbit Laufer in numele lui, cine a vorbit de fapt si in numele cui”, a declarat Silviu Vexler, reprezentantul comunitatii evreiesti in Parlament, pentru g4media.ro.

Iata ca Stefanescu s-a autodepasit de data aceasta, nu numai ca a pus PSD intr-o noua situatie umilitoare,  dar a reusit si sa ii arunce in aer sefului PSD singurele relatii externe pe care se mai putea baza, cele cu Israelul. Este imposibil sa fie atat de prost, prin urmare apare tot mai limpede ca Stefanescu are o misiune clara de sabota si deteriora imaginea PSD cat se poate de mult.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: