„Este inacceptabil”. Dacian Ciolos devine tot mai activ, mesaj dur adresat PSD si ALDE

politica

Fostul premier Dacian Ciolos spune ca este inacceptabil ca, de noua luni, intreaga tara „sa fie tinuta captiva intr-un razboi cu justitia”, dus de unii politicieni.

„Este inacceptabil ca, de noua luni, intreaga tara sa fie tinuta captiva intr-un razboi cu justitia, dus de unii politicieni. Mai mult, acestia fac tot ce pot pentru a transforma o problema personala intr-o falsa problema institutionala. Pretul platit este stabilitatea si credibilitatea Romaniei, un pret pe care-l plateste fiecare dintre noi”, a scris Ciolos, luni, pe Facebook.

Totodata, intr-o inregistrare video publicata pe aceeasi retea de socializare, fostul prim-ministru afirma ca „atacul” asupra justitiei nu se bazeaza pe un conflict intre puterile statului.

„Asistam din nou, ca la inceputul acestui an, dar, sigur, intr-un alt context, la un atac direct asupra justitiei. Acest atac nu se bazeaza pe un conflict intre puterile statului, asa cum incearca unii sa ne convinga. Nu cred ca putem spune ca justitia e in conflict cu Guvernul sau cu Parlamentul, atunci cand incearca sa-si faca treaba respectand legea. Justitia isi urmeaza pur si simplu cursul firesc, procedural, impotriva unor persoane fizice, care trebuie sa-si asume responsabilitatea faptelor lor, sa-si formuleze apararile in contextul procedural stabilit de lege, ca orice cetatean al Romaniei. Si apoi, sa lasam justitia sa decida daca ele sunt vinovate sau nu”, spune Ciolos in mesajul video.

In opinia sa, cele doua partide aflate la guvernare trebuie sa faca distinctia intre actul de guvernare si problemele personale cu justitia ale unor membri din conducerea lor.

„Cele doua partide aflate la guvernare trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru care au primit votul de incredere al romanilor si, pentru asta, sa faca, cat mai rapid, distinctia clara intre actul de guvernare, pe de o parte, si problemele personale cu justitia ale unor membri din conducerea acestor partide, pe de alta parte. Romania si romanii asteapta aceasta responsabilitate din partea lor”, mai afirma Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: