„Este inacceptabil, nu vom permite”. Reactie furtunoasa a Comisiei Europene la atacurile delirante ale PSD

politica

Comisia Europeana anunta ca atacurile la adresa Angelei Cristea, reprezentantul CE in Romania, venite din partea social democratului Mihai Fifor, sunt inacceptabile si institutia asteapta ca aceasta sa primeasca acelasi tratament de care beneficiaza si ambasadorul roman la Bruxelles.

„Comisia Europeana considera inacceptabile atacurile personale la adresa ambasadorului nostru de incredere de la Bucuresti, Angela Cristea. Ne asteptam ca ambasadorul nostru la Bucuresti sa fie tratat cu acelasi respect cu care noi il tratam pe ambasadorul roman la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de incredere sa devina tinta atacurilor in cadrul controverselor politice interne”, a declarat Mina Andreeva, purtator de cuvant al Comisiei Europene, citata de Mediafax.

Social democratul Mihai Fifor, fost ministru al Apararii, o acuza pe Angela Cristea, reprezentant al Comisiei Europene in Romania, ca dezinformeaza forul european si sustine ca atata timp cat aceasta sta in functie, presedintele CE Jean Claude Juncker va fi avea o perceptie deformata a ce se petrece.

„Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta”, spune Mihai Fifor, fost ministru al Apararii.

„Dupa nota rusinoasa aparuta in spatiul public, care arata in mod clar implicarea politica a Angelei Cristea impotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta sa fie schimbata imediat de seful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul ca acesta a mentinut-o in functie, viciaza in mod clar perceptiile si opiniile pe care domnul Juncker le are despre Romania”, mai spus Fifor.

Reactia a venit ca raspuns la afirmatiile presedintelui CE potrivit carora Juncker are „dubii” privind capacitatea Romaniei de a detine Presedintia semestriala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: