„Este o IDIOTENIE totala” – Reactie neobisnuita a lui Iohannis

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intr-un interviu interviu acordat televiziunii publice germane ARD, ca nu-i cunoaste pe cei de la Holzindustrie si ca este „o idiotenie totala” ideea ca el ar face lobby pentru o companie austriaca.

Rugat ca comenteze acuzatiile ca ar fi apropiat de compania Holzindustrie Schweighofer, Klaus Iohannis a declarat pentru ARD ca nu ii cunoaste.

„Nu-i cunosc deloc pe acesti oameni. Si nu cred ca o lege e facuta sau trebuie sa fie facuta pentru o companie sau pentru un grup de firme. In acest sens este o idiotenie totala ideea ca eu as face vreun fel de lobby pentru o companie austriaca. Aceasta idee a aparut pe scena politica pentru ca eu am origine germana, deci cumva si austriaca. Nu are nimic de-a face cu realitatea”, a precizat Iohannis.

In ceea ce priveste defrisarile ilegale, seful statului a recunoscut ca aceasta problema exista, dar a precizat ca se da o lupta intre grupuri de lobby in acest scandal.

„Problema defrisarilor ilegale exista, personal sunt impotriva, ca presedinte sunt impotriva si m-am exprimat clar in public in acest sens in repetate randuri. Pe de alta parte, nu trebuie trecut cu vederea faptul ca in acest scandal se lupta cel putin doua grupuri de lobby, care incearca sa atraga in aceasta lupta multi politicieni. Si daca acest lucru nu functioneaza, cum a fost cazul meu, atunci se se lanseaza o campanie murdara”, a subliniat Iohannis.

Referitor la protestele tinerilor fata de defrisarea padurilor, presedintele a afirmat ca „aceasta forma de protest civilizat este foarte legitima”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: