„Este o minciuna!”. Claudiu Nasui, precizari dupa atacurile PSD legate de Legea 5G. Grindeanu l-a facut „prost”

politica

Ministerul Economiei sustine fara echivoc Legea 5G trimisa in Parlament, iar notificarea transmisa de catre minister a fost in urma unei comunicari cu Comisia Europeana, a declarat, joi, ministrul Economiei, Claudiu Nasui.

„Vad ca circula informatia ca as fi impotriva legii privind 5G in Romania. Este o minciuna.

Am vorbit si cu premierul despre acest subiect. Ministerul economiei sustine fara echivoc aceasta lege.
Am primit comunicari din partea Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct national de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct national de contact suntem obligati, daca primim comunicari de la CE, sa transmitem mai departe institutiilor relevante.

Comisia Europeana a trimis ministerului precizari in care sublinia ca Romania pregateste o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care daca ar contine reglementari de natura tehnica, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificata in privinta lor.

Subliniez ca sustinem pe deplin adoptarea legislatiei privind 5G in Romania, iar in urma analizei facute asupra legislatiei incidente, a caracterului de urgenta a legii si a altor precedente la nivel european, procedura parlamentara de adoptare a legii poate merge mai departe”, arata Nasui intr-o declaratie pentru presa.

Citeste si: Grindeanu, nou derapaj. Il face „prost” pe Claudiu Nasui si cere interventia procurorilor impotriva ministrului

Premierul Florin Citu s-a declarat surprins, joi, de informatia privind o solicitare a ministrului Economiei, Claudiu Nasui, de amanare a dezbaterii in Parlament a proiectului de lege privind implementarea retelelor 5G.

„Ma surprinde o astfel de decizie, nu stiam ca a luat o astfel de decizie. Mesajul meu este ferm si clar, (…) am aprobat un proiect de lege in Guvern si l-am trimis si in coalitie, decizia a fost sa treaca acest proiect de lege prin Parlament cat mai rapid. Nu am avut aceasta discutie cu ministrul Economiei, o sa am, nu inteleg de ce ar incerca sa amane un astfel de proiect foarte important pentru industria tehnologica din Romania”, a declarat Citu la Constanta, dupa o intalnire cu reprezentantii sectorului HoReCa.

Potrivit unor informatii aparute joi in spatiul public, ministrului Economiei, Claudiu Nasui, a solicitat conducerii Senatului amanarea dezbaterii Legii privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile implementarii retelelor 5G, pe motiv ca nu ar fi fost respectati toti pasii procedurali inainte de trimiterea proiectului in Parlament.

Guvernul a aprobat, pe 15 aprilie, un proiect de lege privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile implementarii retelelor 5G.

Mai mult despre:

Comentarii: