Este oficial in caruta PSD. Cine a condus grupul de contramanifestanti PSD de la protestul magistratilor

politica

Un grup de circa zece contramanifestanti PSD s-a aflat, duminica, in fata Curtii de Apel Bucuresti unde protestau aproximativ 200 de judecatori si procurori din intreaga tara. Grupul de pesedisti era coordonat de Aurelian Pavelescu, presedinte al PNTCD.

Contramanifestantii au scandat „Rusine sa va fie” si „Fara protocoale”. Jandarmii prezenti la fata locului nu i-au legitimat pe acestia, dupa cum procedea de obicei in Piata Victoriei, starnind revolta protestatarilor #Rezist care au venit sa ii sustina pe magistrati. Cel care ii coordona pe contramanifestanti este Aurelian Pavelescu, presedinte al PNTCD.

Procurorul general, Augustin Lazar, a transmis, duminica, un mesaj prin care anunta ca „magistratura din Romania poate sa reziste la presiuni si influente exterioare”, chiar in timp ce peste 100 de procurori si judecatori protestau pe scarile Curtii de Apel din Bucuresti.

„Tanara magistratura din Romania a ajuns la maturitatea si profesionalismul care-i permit sa reziste la presiuni si influente exterioare, dand dovada de o deosebita responsabilitate in apararea, la standarde europene, a independentei institutiilor judiciare.

Independenta judecatorilor si procurorilor nu este un privilegiu al acestora sau o prerogativa personala, ci reprezinta o necesitate pentru a ne asigura ca justitia, ca una dintre puterile statului, prin institutiile sale, este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor si a corectitudinii relatiei dintre stat si cetateni.

Magistratii sunt obligati sa apere independenta justitiei ca pe o garantie pentru societate, fara de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratica, organizata pe principiile suprematiei dreptului”, se anunta pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: