Cum este posibil? Elevi notati cu 1 la BAC au obtinut peste 9 si chiar 10 dupa contestatii

news

Situatii revoltatoare in privinta modului in care au fost transmise notele de la bacalaureat. Elevi exceptionali s-au vazut notati cu 1, abia dupa contestatii s-a descoperit ca au fost greseli flagrante. Pentru drama si socul prin care au trecut acesti copii initial cine raspunde?

Un elev de la Liceul Voievodul Mircea din Targoviste care avusese nota 1,5 la examenul de bacalaureat a obtinut nota 9,05 in urma contestatiei, reprezentantii ISJ Dambovita afirmand ca este vorba, cel mai probabil, de o greseala de transcriere a notei.

”Am sunat la Gorj, unde au fost evaluate notele sa intrebam ce s-a intamplat. Se pare ca este o greseala de transcriere de pe un borderou, la acest moment se analizeaza cazul elevului care de la nota 1,5 a obtinut 9,05. In total, la nivelul judetului au fost 735 de contestatii”, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al ISJ Dambovita, Mihaela Anton.

O situatie similara a avut loc si in judetul Alba, unde de la nota 1 s-a ajuns la 10. Diana Toader este una dintre cele mai bune eleve ale Colegiului Tehnic Ion D. Lazarescu din Cugir. A aflat ca a luat nota 1 de la dirigintele ei.

Lucrarea a fost corectata de profesorii din Sibiu, iar nota a fost trecuta corect in borderou, adica 10,00. Eroarea a aparut la trecerea in formatul electronic.

„Greseala apartine de fapt colegilor nostri care au corectat din alt judet lucrarile pentru candidatii din judetul Alba. Consider ca este o eroare care a fost cauzata de neatentia, oboseala colegilor mei si a fost remediata imediat. Desigur regretam situatia pentru ca intradevar este vorba despre o eleva eminentaa si chiar nu ne-am dorit si nu ne vom mai dori astfel de incidente”, a declarat Marcela Daramus, Inspector Scolar General, de la Inspectoratul Scolar Alba, citata de stiriletvr.ro.

Asa ca media elevei la Bacalaureat a fost 9,11. Deocamdata, nimeni nu vorbeste despre o sanctiune pentru cei care s-au jucat cu soarta unui elev.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: