„Este posibil un razboi cu Rusia?”. Un politolog american acuza NATO ca actioneaza „provocator”

externe

NATO se apropie tot mai mult de granitele Rusiei, riscand sa sacrifice cooperarea cu Moscova, crede politologul american Stephen Cohen.

NATO, avand in frunte SUA, isi intareste randurile trupelor de uscat, maritime si aeronautice in apropierea granitelor rusesti. In aceste conditii, reactia Moscovei, care trimite avioane sa supravegheze o nava americana de razboi, aflata nu departe de o baza militara din Kaliningrad, nu e surprinzatoare, remarca Cohen, intr-o analiza pentru The Nation, intitulata „Este posibil un razboi cu Rusia?”.

In acelasi timp, Washington si Bruxelles isi maresc considerabil prezenta militara in Europa de Est, acuzand Moscova de „provocari la adresa NATO”. In acest caz, insa, tocmai Alianta joaca rolul de provocator, mai scrie politologul.

„Aceste actiuni ale NATO pot aduce aminte locuitorilor Rusiei de invazia Germaniei naziste din 1941, ultima oara cand forte militare de astfel de dimensiuni au fost mobilizate la granitele tarii”, a mentionat Cohen.

„O Rusie in plina recrudescenta vrea mai multa putere si dovedeste un comportament tot mai agresiv”, a spus recent noul comandant al trupelor NATO in Europa, Curtis Scaparotti, justificand, intr-un fel, prezenta masiva a trupelor aliate la granitele Federatiei Ruse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: