news

„Este Romania in criza?”. Reactia isterica a ministrului Muncii, Guvernul Dancila ia masuri similare cu ale Guvernului Boc

Ministrul Muncii, Marius Budai, a reactionat foarte nervos cand, intr-un interviu pentru Digi24, a fost intrebat daca Romania este in criza, avand in vedere ca guvernul intentioneaza sa ia masuri similare cu cele ale Guvernului Emil Boc.

Guvernul Dancila intentioneaza sa le interzica pensionarilor sa mai lucreze la stat, aceasta fiind o masura de austaritate care a fost luata si de Guvernul Emil Bov, intens criticat de PSD.

Iata dialogul dintre ministrul MUncii, Marius Budai, si jurnalista Alice Iacobescu:

Alice Iacobesc: Sustineti ideea mininistrului Finantelor de a interzice pensionarilor sa lucreze la stat?

Marius Budai: E o discutie pe care o vom purta in Guvern si cand vom avea un raspuns final il vom face public.

Alice Iacobescu: Care este opinia dvs?

Marius Budai: Vom discuta acolo si cand vom avea o decizie finala, vom discuta.

Alice Iacobescu: O sustineti sau nu o sustineti?

Marius Budai: Inca nu am ajuns la acea discutie. Cand vom ajunge acolo voi discuta. Am dat in tema cu specialistii de la Ministerul Muncii. Aceasta interdictie a mai fost la un moment dat.

Alice Iacobescu: A mai fost pe vremea unui guvern pe care l-ati acuzat tocmai pentru aceasta interdictie si pentru altele. A mai fost pe vremea Guvernului Boc, pe vremea crizei. Suntem in criza?

Marius Budai: Refuz sa raspund la aceasta intrebare. Daca puneti problema asa, cand Eurostat spune ca avem crestere economica 5,1 in acest an in primul trimestru…

Alice Iacobescu: Atunci care este ratiunea pentru care Guvernul dvs. se gandeste?

Marius Budai: …si imi puneti intrebarea daca suntem in criza, v-am spus clar: cifrele vorbesc.

Alice Iacobescu: Spuneti-mi daca suntem sau nu in criza, cata vreme PSD intentioneaza sa ia o masura pe care Guvernul condus de Emil Boc a luat-o in criza.

Marius Budai: Nu. Guvernul PSD vrea sa ia toate masurile pentru ca banul public sa fie eficient utilizat.

Alice Iacobescu: Guvernul PSD si-a facut un titlu de glorie cand a ajuns la putere, in 2012, tocmai prin stergerea acestor masuri de austeritate, inclusiv aceasta masura de a interzice pensionarilor sa lucreze la stat. Ce s-a schimbat?

Marius Budai: Nu stiu de ce am impresia ca discut cu un coleg de la PNL, dar trecem peste.

Alice Iacobescu: Discutati cu un jurnalist, domnule ministru, nu cred ca e cazul sa intram in alta linie a discutiei.

Marius Budai: Asa dati impresia, imi cer scuze daca am crezut eu altceva.

Alice Iacobescu: Imi pare rau, daca va sunt puse la indoiala convingerile, asta nu inseamna ca suntem in tabere politice diferite. Eu sunt un jurnalist. V-am intrebat: Daca reinstaurati o masura impusa pe care Guvernul Boc a impus-o in timpul crizei economice din 2009-2010, iar PSD a sters-o cu buretele in 2012, ce sa intelegem? Suntem din nou in criza?

Marius Budai: Eu va spun ca emiteti judecati de valoare nedemonstrabile. Spun a doua oara ca nu suntem in criza si nu o spun eu, o spun Eurostat si INS.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a prezentat saptamana trecuta cateva masuri care ar putea fi adoptate pentru acoperirea deficitului bugetar.

„Daca te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun ca nu. Mergi in privat! Stim foarte bine ce se intampla de ani de zile in acest sens. Sunt masuri de bun-simt pe care le vom discuta, astfel incat pana la rectificare sa fie prezentate si, sper, multe din ele sa fie si asumate”, a afirmat ministrul Teodorovici.

Acesta a mai spus, intrebat daca se ia in calcul supraimpozitarea pensiilor speciale, ca fiecare minister va face propuneri in privinta scaderii cheltuielilor sau a cresterii veniturilor.

Guvernul trebuie sa faca rost de aproape 7 miliarde de lei pentru mentinerea deficitului bugetar sub 3%.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: marius budai

Recent Posts

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

11 minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

6 ore ago

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

4 ore ago

SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone…

O oră ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

7 ore ago

Rusii au ocupat inca patru sate in regiunea Harkov. Ucrainenii sustin ca „inamicul nu a reusit sa strapunga frontul”

Ministerul rus al Apararii a anuntat duminica ocuparea a inca patru sate in provincia Harkov…

2 ore ago