„Este sinistru ca un partid social-democrat ia o suma uriasa de la un cetatean vulnerabil doar pentru ca acesta a simtit nevoia sa protesteze”. Carmen Dan trebuie sa prezinte scuze

politica

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi i-a transmis vineri o scrisoare deschisa ministrului de Interne, Carmen Dan, in care i-a solicitat sa isi ceara scuze publice dupa ce Jandarmeria a amendat un cetatean surdomut care ar fi scandat lozinci anti-PSD cu ocazia congresului partidului si i-a cerut sa gaseasca o solutie pentru anularea procesului verbal prin care acesta a fost amendat.

„Stimata doamna ministru, au trecut deja cateva zile de la dezvaluirea penibilului si rusinosului eveniment in care Jandarmeria Romana a amendat cu 2.000 de lei un cetatean surdomut, pe domnul Ioan Duia, pe motiv ca ar fi scandat lozinci anti-PSD cu prilejul Congresului partidului din 10 martie. Mai mult, Jandarmeria a dat o explicatie revoltatoare si umilitoare pentru acest abuz: practic, a recunoscut ca procesul verbal in baza caruia s-a primit amenda a fost unul mincinos dar, cu toate acestea, in loc sa repare pe loc nedreptatea, l-a trimis pe domnul Duia in instanta pentru a dovedi ca nu are cum sa scandeze lozinci anti-PSD”, se arata in scrisoarea trimisa de Ovidiu Raetchi.

Acesta afirma ca este „sinistru” ca un partid social-democrat sa „ia o suma uriasa de la un cetatean vulnerabil” doar pentru ca a protestat.

„Este revoltator ca un cetatean care are nevoie de o asistenta juridica speciala, care in momentul de fata nu este asigurata corespunzator de statul roman, este pus in situatia de a-si proba nevinovatia prin tribunale. Este sinistru ca un partid social-democrat ia o suma uriasa de la un cetatean vulnerabil doar pentru ca acesta a simtit nevoia sa protesteze. Pentru un partid care pretinde ca se lupta cu abuzurile de dimineata pana seara, asa cum procedeaza partidul din care faceti parte, doamna Carmen Dan, este rusinos ca pana acum nu ati facut absolut nimic pentru a rezolva aceasta situatie demna de ‘Procesul’ lui Kafka”, a continuat el.

Raetchi ii propune ministrului de interne sa anuleze procesul verbal si sa isi ceara scuze.

„Va dau o mana de ajutor, trebuie sa faceti doua lucruri simple. In primul rand, trebuie sa cereti gasirea unei solutii pentru anularea procesului verbal pentru a nu-l umili si mai mult pe domnul Duia, care isi va pierde vremea prin instante, incercand sa demonstreze ca nu avea cum sa scandeze lozinci anti-PSD. In al doilea rand, este esential sa va cereti scuze pentru acest abuz impardonabil al unei institutii care se afla in subordinea dumneavoastra. Este evident ca toate acestea se petrec din cauza presiunii la care va supuneti subordonatii pentru a-i arata lui Liviu Dragnea ca meritati sa fiti mentinuta in functia de ministru de Interne, oricat de des ar decide sa schimbe Guvernul”, conchide acesta.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a spus joi, referitor la cazul protestatarului surdomut care a fost amendat la manifestatia din timpul Congresului Extraordinar al PSD, iar pe procesul verbal incheiat jandarmul a scris ca scanda lozinci, ca este vorba despre „o eroare de redactare”, urmand ca verificarile cerute de seful Jandarmeriei sa fie incheiate cat mai curand.

„Din cate stiu, acolo este o eroare de redactare a procesului verbal si inspectorul general al Jandarmeriei a dispus niste verificari. Sunt convinsa ca aceste verificari se vor face foarte repede”, a declarat Carmen Dan.

Un barbat surdomut a fost amendat cu 2.000 de lei dupa ce a participat la protestul din 10 martie din fata Salii Palatului, unde a avut loc Congresul Extraordinal al PSD. Pe procesul verbal incheiat de un jandarm scrie ca barbatul „a participat alaturi de alte persoane la o contramanifestatie, scandand lozinci impotriva participantilor care isi desfasurau legal activitatea la Congresul Extraordinar al PSD”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: