Estonia nu mai elibereaza nicio viza pentru cetatenii rusi. Le interzice accesul si celor care deja detin vize de turism, afaceri, sport sau cultura

externe

Restrictiile inasprite impuse de Estonia pentru cetatenii rusi care intra in tara baltica au intrat in vigoare joi, relateaza dpa, citata de Agerpres.

La inceputul saptamanii, guvernul de la Tallinn a anuntat ca nu va mai elibera vize pentru cetatenii rusi si va interzice intrarea celor detin vize de turism, afaceri, sport sau cultura emise de Estonia.

Totusi, cetatenii rusi care detin viza eliberata de una dintre alte tari din Schengen sau care sunt deja in spatiul Schengen pot intra in Estonia. Spatiul Schengen include majoritatea tarilor Uniunii Europene si faciliteaza libera circulatie in bloc.

Estonia va continua, de asemenea, sa elibereze vize in anumite cazuri, inclusiv pentru diplomati rusi si familiile acestora si cetatenii rusii care viziteaza o ruda apropiata care este cetatean estonian sau rezident pe termen lung.

Aproximativ 2.500 de cetateni rusi trec granita in Estonia in fiecare zi, aproape jumatate dintre ei cu vize turistice, conform autoritatilor de la frontiera si politiei.

Lituania a suspendat deja in mare parte emiterea de vize si permise de sedere pentru cetatenii rusi drept reactie la invazia Ucrainei, la fel ca si celelalte state baltice, Estonia si Letonia. La randul ei, Finlanda a inasprit regulile privind emiterea de vize.

Mai mult despre:

Comentarii: