„Eu il aduc pe Ion Iliescu”. Mircea Diaconu, rol major in ascensiunea la putere a criminalului Ion Iliescu – Video

news

Mircea Diaconu, actual candidat la Presedintie al aliantei ALDE – Pro Romania, a avut un rol major in ascensiunea la putere a lui Ion Iliescu in decembrie 1989. Ion Iliescu este acuzat acum de Parchetul General de crime impotriva umanitatii.

Intr-o inregistrare din 22 decembrie 1989, realizata in sediul Comitetului Central al PCR, Mircea Diaconu apare jucand un rol major in girarea lui Ion Iliescu ca „emanat” si lider al „revolutionarilor”.

Intai, Mircea Diaconu se zbate sa il aduca printre „revolutionari” chiar pe seful temutei Securitati, generalul Iulian Vlad. „E important sa vina generalul aici!”, spune Diacanu, in contextul in care atunci Securitatea era acuzata ca „a tras in popor”.

Generalul este intampinat cu speranta de cei prezenti, dupa care o voce cere ca si Ion Iliescu sa fie adus in sediul CC, locul unde se nastea viitoarea putere: „Daca nu vine Iliescu, nu vine cineva domne? Sa anunte ce trebuie. Sa vina-ncoace”.

„Corneliu Manescu si Ion Iliescu sa fie adusi”, se aude o alta voce.

„O masina sa mearga Mircea Diaconu sa aduca”, spune un alt lider al noii puteri

Mircea Diaconu s-a executat imediat: „Eu vi-i aduc”.

Istorici si analisti ai evenimentelor din 1989 considera ca aparitia unor actori cunoscuti precum Sergiu Nicolaescu si Mircea Diaconu a fost pusa la cale chiar de Securitate pentru ca figuri simpatizate de majoritatea romanilor sa gireze instalarea la putere a noului regim si in special a lui Ion Iliescu.

Mai mult despre:

Comentarii: