„Eu nu sunt o broasca raioasa”. Victor Ponta tine sa isi precizeze statutul pe scena politica

politica

Victor Ponta a tinut sa declare, marti seara, ca el nu este „broasca raioasa”, referindu-se la o declaratie despre partenerii de guvernare ai PNL pe care a facut-o Rares Bogdan

„Eu nu sunt o broasca raioasa, ca nu i-am votat, si se pare ca am avut dreptate. Sa-l schimbe pe dl Orban daca vor, dar cu ceva mai buna, dar in astea 5-6 luni Romania va fi sat fara caini.

(…) Guvernul Orban a facut un buget pe sase luni, cine se pricepe, vede. De ce s-au mai chinuit sa faca protocoale cu celelalte partide daca aveau de gand sa faca alegeri. Guvernul Orban nu o sa pice la motiune, singura solutie este demisia”, a declarat Ponta la Romania TV.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat ca, pentru a schimba Guvernul Dancila, liberalii au „inghitit niste broaste raioase”. „(…) nu le-am inghitit cu mare placere si nici nu stam langa aceste broaste raioase cu mare placere, dar stam pentru ca asta e politica. Nu avem decat 96 de parlamentari si avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu inseamna ca ne pupam pe gura cu ei si nici ca suntem de acord sau ca uitam ce au facut in ultimii trei ani de zile”, a afirmat el.

Rares Bogdan a declarat, duminica seara, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca nu se pune problema unui alt premier si nici a candidaturii lui Ludovic Orban la alta functie decat cea de premier.

El a spus ca pentru declansarea alegerilor anticipate sunt negocieri complicate cu partidele.

„Ganditi-va ca noi guvernam in acest moment alaturi de alte sapte grupari politice, forte politice. Unele dintre ele, personal, si nu doar eu, foarte multi dintre liberali, si sunt convins ca si Ludovic Orban, cu toata experienta si toleranta sa, excesiva de multe ori, nu e cel mai fericit sa stea brat la brat cu multi dintre cei care l-au tocat marunt, l-au facut in toate felurile si ne-au facut si pe noi si pe presedinte”, a afirmat Rares Bogdan.

El a spus ca, pentru a schimba Guvernul Dancila, PNL a „inghitit niste broaste raioase”.

„Dar, am inteles ca interesul acestei tari este sa oferim un guvern, sa schimbam Guvernul Dancila, si atunci am inghitit niste broaste raioase. Sa stiti ca nu le-am inghitit cu mare placere si nici nu stam langa aceste broaste raioase cu mare placere, dar stam pentru ca asta e politica. Nu avem decat 96 de parlamentari si avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu inseamna ca ne pupam pe gura cu ei si nici ca suntem de acord sau ca uitam ce au facut in ultimii trei ani de zile. Deci pentru fiecare masura pe care vrem sa o luam trebuie sa negociem cu aceste partidulete, partide sau grupari politice create in Parlament, ad hoc. Nu e foarte simplu, sa stiti”, a mai spus Rares-Bogdan.

In 2008, Ioan Oltean, la acea vreme liderul PDL Bistrita-Nasaud, spunea, referitor la alianta partidului cu PSD, ca „a inghitit o broasca raioasa”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: