„Eu nu sunt terorista. Eu nu sunt jihadista”. Denise Rifai a mers peste membrii CNA. Razboiul cu Mircea Badea continua

news

Denise Rifai, realizatoare la Realitatea TV, a fost prezenta joi la CNA pentru a solicita o decizie de sanctionare a lui Mircea Badea de la Antena 3. Rifai era revoltata ca Badea a facut-o „jihadista”, aluzie la originile arabe ale realizatoarei TV.

Conform Pagina de Media, Rifai „nu a mai putut fi oprita. Debitul verbal al moderatoarei de la Realitatea i-a acoperit pe membrii CNA”.

Iata fragmente din discursul sustinut de Denise Rifai pe un ton ridicat:

„Ma simt jignita. Ma simt sub un asalt de jigniri continue care sunt total in contra dreptului meu la imagine, dreptului meu la demnitate, reputatiei mele de jurnalist si libertatii mele religioase. Domnul acesta nu respecta nimic.”

„Ce face acum este doar o mostra din ce face Mircea Badea in mod constant. Eu nu sunt terorista. Eu nu sunt jihadista. Apartin vreunei grupari teroriste? Apartin ISIS? Aparti Al-Qaeda? Cum puteam sa permitem unui jurnalist in spatiul roman, in statul roman sa acuze o femeie? Sunt femeie, sunt jurnalist, sunt doar cetatean roman. Cum poate sa ma acuze ca sunt jihadista, adica sunt terorista, in contextul in care eu nu sunt? (…)

Ideea ca eu sunt terorista nu este o gluma, nu este un epitet. NU mai vorbim de faptul ca ma faca purcica in calduri sau Miss Piggy in crize maxime. Nu conteaza ca ma vede slaba, urata, grasa, frumoasa, omul acesta ma face terorista in fiecare zi, cand are chef si dupa aceea nu i se intampla nimic. Asta nu este presa, acesta nu este limbaj, acaesta nu este abordare de jurnalist, in prime-time, la un post public de televiziune.”

„Eu am venit sa va cer ajutorul, in contextul in care ma asteptam deja ca dumneavoastra sa ma fi ajutat. Eu am nevoie sa ma ajutati, pentru ca tipul acesta de limbaj trebuie oprit. Asta nu e presa. Sunt revoltata, sunt suparata si eu nu pot sa ajung acasa in fiecare seara si sa ma sune colegii din televiziune. Am familie, am prieteni, am colegi. Omul acesta nu poate sa ma jigneasca la nesfarsit si sa-mi rada in nas la televizor. Dupa ce s-a dezbatut speta mea fara ca eu sa fiu audiata, domnul Mircea Badea in emisiunea de marti seara si-a umflat muschii si a spus cum s-a terminat foarte rau pentru mine sesizarea pe care i-am facut-o la CNA. Dumneavoastra v-ar conveni?”

Presedintele CNA a avut in schimb o reactie infantila. Monica Gubernat a intrebat-o pe Denise Rifai „cine a aruncat primul piatra?” in scandalul cu Mircea Badea.

In cele aproape doua ore de discutii, Denise Rifai a repetat ca nu vrea amenzi in bani pentru Antena 3, ci doar ca Mircea Badea sa fie „oprit”.

Membrii CNA nu au reusit sa ia nicio hotarare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: