„Eu si Tariceanu am fost exact ca Gerula”. Vosganian se plange ca era „blestemat” si „injurat” de oamenii de pe strada

politica

Discurs penibil al lui Varujan Vosganian de justificare a aliantei dintre ALDE si PSD. „Ne-am aliat cu PSD, asa cum dacii s-au aliat cu romanii impotriva popoarelor migratoare”, a sustinut Vosganian, sambata, intr-o reuniune a conducerii ALDE.

„Mircea Dragan a facut un film al Daciei dupa ce a murit Decebal, in care era un batran pe nume Gerula, care ii obladuia pe tinerii daci sa lupte impotriva romanilor. La un moment dat au venit popoarele migratoare. El i-a adunat pe tineri si le-a spus ‘Dragii mei, trebuie sa luptam impotriva migratorilor, ca astia sunt mai rai decat romanii’. Exact in postura lui Gerula am fost pusi noi, Calin Popescu Tariceanu si cu mine. Am luptat atata timp impotriva PSD-ului si ne-am dat seama ca e o navalire barbara asupra democratiei romanesti, care este mai rea decat PSD”, a spus Varujan Vosganian.

El a explicat apoi motivul despartirii de PSD printr-o comparatie cu „samuraii”.

„Ma duceam cu fetita mea in parc. Nimeni nu ma injura, nimeni nu ma blestema. Ce am indurat in ultimii doi ani nu am indurat niciodata. Sigur, nu e frumos ca aia injurau si blestemau. Dar vreau sa spun ca am luat si noi asupra noastra. Asa cum samuraii accepta riscurile de a sta langa shogun si noi am acceptat riscurile de a sta langa un partid mai mare. Dar e destul. Nu mai putem. Si ideea de face campanie electorala alaturi de Viorica Dancila, in acest climat, era peste puterile noastre”, a mai completat Varujan Vosganian.

Mai mult despre:

Comentarii: