„Eu sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea. Mi-a propus sa facem jumi-juma”. Fostul sef al PSD Teleorman, dezvaluiri ignorate. Dragnea a „sifonat” o suma uriasa prin Tel Drum

politica

Fost presedinte al PSD Teleorman si fost prefect, Teodor Nitulescu a dezvaluit, intr-o emisiune difuzata de Realitatea TV in 2015, cum Liviu Dragnea a privatizat firma Tel Drum si tertipurile la care a apelat. „Privatizarea firmei e usor de demonstrat, dar trebuie sa se doreasca si pot sa demonstrez ca a fost o frauda de proportii. Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea, dar politic”, afirma Teodor Nitulescu. El a adaugat ca Dragnea a scapat basma curata pentru ca l-a facut deputat pe fratele fostului sef al PNA (precursorul DNA), Ioan Amariei.

„De foarte multa vreme eu zic, public, la Teleorman ce inseamna Liviu Dragnea, ce inseamna politica pe care o duce acolo si manipularea incredibila a institutiilor statului si setea lui avida de putere si goana dupa bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (e a dansului). Mie, in 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, sa am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de constructii. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: in calitatea mea de presedinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu conditia ca aceasta privatizare sa fie facuta in conditiile legii. Pot sa spun ca a existat presiune din parea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus ca nu doresc acest lucru, pentru ca toti banii judetului vor veni la noi.

Banii i-au luat si s-a urmat drumul spre ascensiune. Toata ascensiunea lui se datoreaza bugetului Consiliul Judetean si pentru ca a urmat o singura directie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut ca pot sa demonstrez. O pot face in 30 de minute. Privatizarea frauduloasa a Teldrum s-a produs cu banii de la Directia de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relatia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o gluma pentru ca, daca DNA descinde maine la Consiliul Judetean si ma cheama martor, o sa gaseasca 50 de martori care sa ateste toate faradelegile lui Dragnea, in timpul in care a fost presedintele Consiliului Judetean. Marea problema e ca nu o fac. Actiunile le-a detinut Fiscuci Marian, fostul lui prieten”, a declarat Teodor Nitulescu.

Mai mult, potrivit acestuia, pe Liviu Dragnea si pe Fiscuci Marian „ii leaga multe faradelegi si chiar un omor petrecut, la nivelul judetului Teleorman”:

„Un deputat acolo, Simionescu, a omorat un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool in aerul expirat si motivarea procurorului respectiv a fost ca alcoolul in aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar, pe care si-l pusese la o masea dimineata, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fiscuci, Adrian Simionescu”.

„Privatizarea firmei Teldrum e usor de demonstrat, dar trebuie sa se doreasca si pot sa demonstrez ca a fost o frauda de proportii. S-a privatizat cu activul, la sfarsit de noiembrie, in loc de decembrie si incasarile au fost stabilite pentru decembrie. E vorba de terenurile de incinta, sub semnatura lui Dragnea, care arata ca s-a subtilizat si subevaluat un teren. Toate se pot demonstra, plecand de la documente care exista la Registrul Comertului. Cand Dragnea a facut trecerea actiunilor la purtator, ca sa nu mai apara el, ultimii raman inregistrati la Registrul Comertului, cei care au detinut actiunile, doi tipi, colegi de-ai lui Dragnea de facultate. Vanzarea actiunilor, facute de Fiscuci, spre cei doi e 52.000 de euro. Cum sa vinzi o firma cu 5 milioane de euro profit, pe an, cu 500.000 de euro. De privatizarea Teldrum nicio institutie a statului nu s-a ocupat pana acum.

Terenul din Municipiul Alexandria il leaga pe Dragnea de Teldrum, prin subevaluare. A doua problema: pachetul de actiuni, vandut de catre actionarul majoritar catre doi domni, care au o situatie modesta financiara si care nu justifica sumele respective, in conditiile in care portofoliul si patrimoniul firmei sunt uriase. Au folosit un tertip care inseamna prostirea unor copii de gradinita. Daca DNA intra pe lucrarile publice de acolo, sunt salariati care, vrand nevrand, au trucat licitatii. Toate lucrarile la Consiliul Judetean le-a luat de 12 ani de zile Teldrum. De 12 ani, lucrarile la CJ le-a luat Teldrum. Alta chestiune care il leaga: s-a vandut hotelul familiei Dragnea (…) printr-un control al ANAF s-a constatat ca vanzarea e frauduloasa. Un bloc de opt niveluri, reparat de firma Teldrum in 2002 -2003, care a costat la 2 milioane de euro, s-a vandut cu 200 mii de lei. Dosarul a primit NUP la Parchetul General. Directorul controlului Tudose la Teleorman, care a sustinut raportul de inspectie fiscala, a fost schimbat. Raportul s-a intors la Teleorman si actuala directoare de la control l-a facut cum a vrut Dragnea si l-a dus la Parchetul General, in baza caruia a primit NUP.

Daca vedeti contractul de locatie de gestiune, va minunati. Din 2002, de la privatizarea Teldrum pana in 2005, hotelul familiei Dragnea a fost in locatie de gestiune la Teldrum. In aceasta perioada, a luat 500 de mii de lucrari de la Consiliul Judetean. In contractul de locatie, se stipula ca reparatia o suporta Teldrum. Veniturile hotelului sunt ridicole, dar erau sustinute de Teldrum. Cand Tudose se dadea de ceasul mortii, ca voiau sa vada valoarea investiei, mi-am adus aminte ca nu sunt documente. M-am dus la Ministerul Turismului, pentru ca, de la 2 stele a fost ridicat la 3 stele. Dosarul de la Ministerul Turismului disparuse. Explicatia unei directoare de acolo: ‘noi tinem decat 5 ani’. Pe drum, mi-am adus aminte de ascensorul hotelului (…) si legea privede ca documentele, 10 ani de la reparatie, se pastreaza la fima. Si am gasit-o, ala pastrase facturile care faceau 2 miliarde de lei. Despre ce vorbim? Procurorii cand vor sa faca, fac, cand nu vor, nu fac. Nu zic ca il ajuta, omit, nu vor sa dea drumul la documente”.

Potrivit acestuia, Dragnea avea, inca din 2004, dosare la PNA.

„In 2004, in februarie, m-a sunat Octav Cozmanca si m-a chemat la Bucuresti. Mi-a zis ‘avem o problema la Teleorman. Sa stii ca PNA are dosare cu Dragnea si primarul de la Rosiori. Sa stii ca ii aresteaza’. I-am zis ‘dati-mi voie sa ma duc acasa, sa vorbesc cu baietii astia’. I-am zis lui Dragnea: ‘Liviule, ce ai facut? E nenorocire mare’. A plecat glont la Bucuresti s-a intors dupa o zi, asa misterios, si a zis: ‘Dorule, stii, avem copii. Sa iti zic ceva: va trebui sa il punem pe Costica Amariei pe lista’, fratele fostului sef PNA, Ioan Amariei.

In 2004, faceam atunci alegerile pentru cei care voiam sa fim parlamentari pe lista. Ce a iesit la Teleorman….era greu sa il impui pe Amariei sa il voteze oamenii si sigur ca l-am votat noi. Pe primul loc am iesit eu, presedintele organizatiei, oamenii ma iubeau. A ajuns Amariei pe lista pentru ca am acceptat cand am stat de vorba cu premierul. Nu puteam sa sar calul ca nu mai eram nici eu pe lista”, a mai relatat Teodor Nitulescu.

Screen Shot 2017-07-16 at 20.21.31

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: