„Eu zic ca minte monstruos”. Atacul lui Daniel Morar la adresa DNA, ridiculizat: „Pe vremea lui cum se facea interceptarea, cu urechea la pamant, ca indienii?”

news

Fostul procuror-sef al DNA, Daniel Morar, a criticat in termeni duri, intr-un interviu oferit Sorinei Matei, protocolul semnat intre Parchetul General si SRI in 2009. In schimb, jurnalista Ioana Ene Dogioiu ridiculizeaza afirmatiile lui Morar.

Morar sustine ca, in 2009, i-a transmis Laurei Codruta Kovesi, pe atunci procuror general, ca nu agreeaza protocolul si nu il va respecta nici el nici procurorii din subordinea sa.

„Dupa semnarea protocolului in 2009, am avut o discutie telefonica cu doamna procuror general, Laura Codruta Kovesi, ocazie cu care i-am spus ca nu agreez un asemenea protocol in conditiile in care prin acesta se adauga la Codul de Procedura penala iar unele dintre dispozitii sunt chiar contrare legii. Mi-a pus ca aceasta este decizia luata si ca protocolul trebuie respectat. I-am raspuns ca nici procurorii DNA si nici eu nu vom respecta si nu vom aplica acest protocol”, a afirmat Daniel Morar, in interviul publicat pe blogul Sorinei Matei.

 

In plus, Morar le-a solicitat in 2009 procurorilor din subordinea sa ca protocolul va fi ignorat si nu se va comunica modul in care vor fi valorificate informatiile primite de la SRI.

„Dupa semnare, le-am confirmat procurorilor sef de sectii ca a fost incheiat un protocol intre cele doua institutii, dar pe care il vom ignora si, prin urmare, nu vom comunica modul in care vor fi valorificate informatiile primite de la SRI”, afirma Daniel Morar.

Ioana Ene Dogioiu, despre Morar: „Sincer, chiar il credeam mai destept”

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu ridiculizeaza declaratiile lui Morar: „Daca nu avea treaba cu protocolul, cum facea DNA supravegherea tehnica pe vremea lui? Cu urechea la pamant ca indienii? „.

„Vaz ca dl Morar iese la atac intr-un interviu pentru Sorina Matei (ha, ha! daca ati sti si daca ar sti ce spunea Sorina despre el nu cu mult timp in urma, pe cand era somera…. in fine ) impotriva protocoalelor, cum ca el n-a avut nicio treaba cu ele. Eu zic ca minte monstruos si ca le-a aprobat. Dar e numai parerea mea, conform dreptului constitutional la libera exprimare. Dar dincolo de parere, niste intrebari, desigur nepuse de Sorina:

1. Daca nu avea treaba cu protocolul, cum facea DNA supravegherea tehnica pe vremea lui? Adica de la interceptare telefonica, electronica, abientala, la filaj? Cu urechea la pamant ca indienii? Nu primea sesizari? Ca din informatiile mele supararea lui e ca nu primea, in baza protocolului ca altfel nu se putea, la fel de multe ca DNA –Kovesi.
2. A depus vreo hartie scrisa la cabinetul procurorului general de atunci in care sa arate ce nu e OK cu protocolul? Ca discutia telefonica e poveste.
3. A depus vreo hartie la administratia prezidentiala?
4. A depus vreo sesizare la CSM?
5. A avut vreo luare de pozitie publica vis a vis de protocoale?
6. Prin aceasta luare de pozitie a devenit sau nu incompatibil cu orice cauza care priveste DNA sau protocolul?
7. Luarea sa de pozitie anti DNA cade sub incidenta art 64 din Legea CCR care obliga la rezerva?

Sincer, tot ca opinie, chiar il credeam mai destept”, a scris Dogioiu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: