externe

Euro 2028: Marea Britanie si Irlanda vor fi gazde dupa ce Turcia si-a retras candidatura

Marea Britanie si Irlanda sunt pe cale sa castige cursa pentru organizarea Euro 2028, dupa ce Turcia si-a retras candidatura, relateaza Reuters, preluata de Evening Standard.

UEFA a confirmat oficial ca Marea Britanie si Irlanda nu mai au nicio opozitie in ceea ce priveste candidatura pentru organizarea turneului de peste cinci ani.

Turcia s-a retras pentru a se concentra pe o candidatura comuna cu Italia pentru organizarea Euro 2032.

O decizie oficiala privind atribuirea ambelor turnee va fi luata la 10 octombrie, la Nyon.

Marea Britanie si Irlanda au acordat prioritate Euro 2028 dupa ce au renuntat la planul de a candida pentru Cupa Mondiala din 2030. Exista o concurenta mai mare pentru turneul FIFA, Marocul depunand o candidatura comuna alaturi de Spania si Portugalia.

Detaliile candidaturii Regatului Unit si Irlandei au fost facute publice in aprilie, dezvaluind 10 stadioane care vor gazdui meciuri la turneul final din 2028.

Stadionul Wembley din Londra si stadionul Tottenham Hotspur au fost alese inaintea stadionului Emirates Stadium al lui Arsenal sau Stamford Bridge al lui Chelsea pentru meciurile din capitala.

In mod normal, gazda obtine calificarea automata la Campionatul European dar, avand in vedere ca sunt implicate si Marea Britanie si Irlanda, este posibil sa li se ceara sa joace meciuri de calificare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

23 de minute ago

Candidat PSD, retinut de DGA dupa ce a incercat sa mituiasca doi politisti cu 3.000 de lei

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gifu, actual candidat PSD pentru un nou mandat…

19 minute ago

Este oficial: Rusia a declansat un razboi electronic de bruiaj pe teritoriul Romaniei, afectand semnalele GPS din Moldova din Dobrogea

Rusia a declansat un razboi electronic nu doar in partea de nord a continentului, vizand…

2 ore ago

„Marea conventie patriotica” de la Madrid. Principalele declaratii ale liderilor extremei drepte: „Patriotii sa ocupe Bruxelles-ul”

Lideri internationali de extrema dreapta, printre care Marine Le Pen din Franta, Viktor Orban din…

35 de minute ago

„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”. Zeci de persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit dupa ce au baut apa contaminata cu un mic parazit

Cel putin 46 de persoane din Brixham (Marea Britanie) si zone invecinate au fost confirmate…

2 ore ago