Euronews a decretat sec: „Guvernul de la Bucuresti este un guvern anti-UE”. Reportaj de la Bucuresti – Video

politica

Intr-un reportaj difuzat de Euronews despre motiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Dancila, prezentatorul postului a afirmat de mai multe ori ca guvernul de la Bucuresti are o „retorica anti-UE”, spunand la un moment dat ca este „guvern anti-UE”.

„parlamentul voteaza in aceste momente o motiune de cenzura impotriva coalitie de la givernare, al carei discurs a deveni tot mai anti-european. De cealalta parte, Guvernul luceraza intens pentru a promova un decret care ii va ierta pe politicienii corupti?”, anunta prezentatorul postului in debutul reportajului de la Bucuresti.

„Care sunt sansele ca acest guvern anti-UE sa supravietuiasaca?”, a intrebat-o apoi acesta pe corespondenta de la Bucuresti, dupa ce a prezentat declaratiile agresive ale lui Dragnea de la Consiliul National.

Partidele de opozitie reproseaza Cabinetului Dancila, in textul motiunii de cenzura depusa vineri in Parlament, nerespectarea programului de guvernare si modificarea legilor justitiei si a legii pensiilor.

„Guvernul marioneta al penalului Liviu Dragnea trebuie sa plece azi! Aceasta nu este o cerere a opozitiei, ci o urgenta nationala! Grupul infractional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea Romaniei a slabit statul, ca sa si-l supuna, intr-un moment in care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricand. Afirmam cu putere si cu toata responsabilitate ca este periculos pentru interesele nationale ca tara sa ramana pe mana acestui grup infractional organizat, care distruge statul de drept si dinamiteaza stabilitatea politica si economica a Romaniei, intr-un moment de instabilitate internationala. Cei care vor incerca sa-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, impotriva Romaniei, vor purta pe umeri o raspundere istorica. Pentru ca alegerea pe care o veti face azi, doamnelor si domnilor din PSD, ALDE si UDMR, este intre Liviu Dragnea si Romania”, prevede introducerea textului motiunii de cenzura initiata de PNL-USR-PMP impotriva Guvernului.

In motiunea de cenzura, opozitia vorbeste si despre legile justitiei.

„Justitia nu este nici despre Dragnea si nici despre Tudorel! Justitia este despre o societate matura si dezvoltata, care functioneaza dupa reguli si dupa valori. Fara o justitie independenta si functionala, nu vom putea spera la nimic bun! Domnia voastra NU ati respectat niciuna dintre obligatiile asumate in fata Parlamentului, in temeiul art.103 din Constitutie! Ati promis ,,Justitie in slujba cetateanului!” si negati prin ceea ce ati facut independenta Justitiei – pe care luptati din toate puterile sa v-o aserviti”, potrivit sursei citate.

Mai mult despre: ,

Comentarii: