Europa il arunca la gunoi pe Tariceanu. Guy Verhofstadt cere excluderea grabnica a ALDE Romania din cauza votului pe codurile penale

politica

Liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, solicita imperios formatiunii sale, ALDE Party, sa excluda ALDE Romania din aceasta familie politica.

„Din pacate, situatia din Romania regreseaza. ALDE Group a decis la inceputul lunii aprilie sa excluda ALDE Romania. Ne asteptam ca si ALDE Party sa ia aceeasi decizie si sa excluda ALDE Romania din miscarea noastra cat mai curand posibil”, a scris Verhofstadt pe Twitter.

Modificarile Codului Penal si Codului de procedura penala au fost adoptate miercuri Camera Deputatilor, care este Camera decizionala, urmatoarele etape fiind controlul de constitutionalitate si promulgarea. PNL a anuntat deja, inca de marti, ca va sesiza CCR.

Proiectul de modificare a Codului de procedura penala a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru” si 83 „impotriva”, iar cel demodificare a Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru” si 81 „impotriva”.

Ambele proiecte au fost dezbatute in procedura de urgenta, dat fiind ca ordonantele de urgenta care ar fi trebuit sa puna in acord codurile cu deciziile Curtii Constitutionale nu au fost emise, in pofida anuntului in acest sens facut de ministrul Justitiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemultumiri in PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: