Europa Libera confirma: Dancila este ingrozita de 10 august. Galbena in sedinta CEX: „Sa fim o armata unita”

politica

Postul Europa Libera confirma ca Viorica Dancila s-a aratat extrem de ingrijorata fata de mitingul din Piata Victoriei din 10 august. Ea le-a cerut liderilor PSD, reuniti in sedinta CEX, sa actioneze ca o „armata unita”.

„Dancila a fost nemultumita de reactia partidului si ne-a spus ca nu am iesit sa aparam Guvernul, ca nu ne-am manifestat ca o armata unita. In acel moment, Arsene i-a spus ca a inteles ca nu trebuie sa politizam subiectul, iar Dancila i-a replicat ca nu trebuie sa fim toti atat de ascultatori. Premierul a cerut partidului sa iasa mai mult la bataie, deoarece presiunea se va accenta si urmeaza 10 august”, au declarat surse din PSD pentru Europa Libera.

Temerea celor din PSD fata de ce va urma a fost atat de mare incat au existat lideri din partid care au sustinut ca in spatele celor mai recente evenimente ar fi serviciile secrete care ar urmari sa rastoarne Guvernul.

Liderii PSD au fost interesati de audierile din Comisia de Aparare, multi citand chiar in timpul sedintei marturiile privind modul in care au decurs discutiile telefonice cu fata de 15 ani omorata in Caracal.

Alti lideri de organizatii s-au plans ca USR a fost mai activi si in timpul audierilor din Comisia de Aparare.

Premierul Viorica Dancila a refuzat orice comentariu la finalul sedintei despre modul in care s-au comportat autoritatile, plecand din sediul PSD pe usa din spate. Ea nu a raspuns intrebarilor reporterilor, chiar daca acestia au insistat ca premierul sa ofere detalii in legatura cu crimele din Caracal.

In sala, Dancila le-a transmis celor din PSD ca va iesi public dupa sedinta CSAT, iar partidul trebuie sa o urmeze in mesajele publice.

La intrarea in sediul din Baneasa, Viorica Dancila a fost apostrofata de trei lideri Rezist, care i-au strigat „va este bine cu baiatul la Curtea de Conturi?”

Mai mult despre: ,

Comentarii: