Europa Libera se anunta deja drept un adversar redutabil al Regimului Dragnea. Ironii la adresa „martirilor” de la Ateneu

news

Postul de radio Europa Libera isi va relua transmisia in limba romana, cu emisiuni dedicate actualitatii romanesti, incepand din 14 ianuarie. Pana atunci, Europa Libera Romania a postat pe pagina sa de Facebook mai multe comentarii din care se trage concluzia ca postul va fi extrem de critic la adresa Regimului Dragnea.

Marele eveniment de la Ateneul Roman de joi seara a fost analizat critic de catre Europa Libera.

„Viorica Dancila le-a transmis tuturor romanilor si partenerilor europeni ‘acelasi mesaj: indrazniti sa credeti in Romania’ uitand sa adauge ca, pana acum, prea multe motive de incredere coalitia PSD-ALDE nu a dat. De altfel, toti oficialii europeni au pomenit, printre altele, de necesitatea domniei legii si de respectarea institutiilor democratiei. Jean Claude Juncker spunea printre altele ca ‘Uniunea Europeana e formata din compromisuri, dar cand e vorba de drepturile oamenilor, de statul de drept, de lupta impotriva coruptiei nu sunt posibile compromisuri’ in vreme ce Donald Tusk facea apel la toti romanii ‘sa apere libertatea, integritatea, respectarea adevarului in viata publica, statul de drept si Constitutia’. Au fost aplaudati respectuos de toti cei de fata inclusiv de Adrian Severin si de Adrian Nastase si ei prezenti in tara. Ca nu sunt doar martiri ai inchisorii ci si parintii fondatori ai PSD si cunoscatori ai luptei cu coruptia! Liviu Dragnea a preferat sa mai ramana putin in vacanta”, a scris ironic Europa Libera.

Intr-o alta postare, Europa Libera spune ca Dancila a avut „un discurs anost, plin de banalitati si platitudini”

„Viorica Dancila, sefa guvernului, a avut un discurs anost, plin de banalitati si platitudini, iar presedintele Senatului, Tariceanu, a scalcit numele lui Tusk, pronuntandu-l ca pe englezul ‘tusk’, colt de elefant, fildes. Liviu Dragnea, al treilea om din stat, a fost absent.

Acolo unde unele voci in PSD chicoteau in saptamanile trecute ca vor veni ‘logofetii’ de la Bruxelles, s-a aratat de fapt ca ei nu erau departe de adevar, pentru ca ‘logofatul’ romanesc vine de la grecescul ‘logothete’, adica: cel care controleaza cuvantul, logosul. Seara de la Ateneu a aratat falia dintre discursul vid, limba de lemn, inca practicata la noi, si discursul plin de sens, european, al logosului, al ‘logofetilor de la Bruxelles’ din care ar fi trebuit sa facem parte”, a mai scris Europa Libera.

De asemenea, Europa Libera a transmis in direct pe Facebook imagini de la protestul #Rezist de langa Ateneu.

Intr-o postare anterioara, Europa Libera a difuzat imagini din timpul reprimarii manifestatiei de la 10 august.

Reteaua RFE/RL ofera informatii pentru 26 de milioane de oameni, in 25 de limbi si 20 de tari, unde libertatea presei este restrictionata sau unde presa nu este dezvoltata complet. RFE/RL este o companie media independenta editorial, finantata printr-un grant oferit de Congresul American prin Broadcasting Board of Governors.

Comentarii: