politica

Europa sare in apararea USR-PLUS: O folosire absurda a birocratiei. Guvern sa permita aliantei participarea la alegeri

Faptul ca Biroul Electoral Central din Romania a respins inregistrarea Aliantei USR-PLUS la alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai a starnit reactii dure de la Bruxelles. Doi lideri politici din Parlamentul European transmis foarte clar autoritatilor romane sa nu ia masuri nedemocratice si sa nu constranga drepturi fundamentale.

Primul a fost Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European. „Autoritatile romane nu trebuie sa constranga democratia prin crearea unor obstacole absurde in calea inregistrarii unei aliante. Daca va continua obstructionarea USR si PLUS, Romania se va indeparta si mai mult de principiile democratice europene”, a scris el vineri pe Twitter.

Si Verzii europeni au transmis, vineri, ca este un motiv serios de ingrijorare faptul ca Alianta 2020 USR-PLUS este impiedicata sa participe la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.

Copresedinta Verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, si eurodeputatul olandez, Bas Eickhout, au facut apel pentru ca aliantei sa i se permita sa participe la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Aceasta coalitie a USR si PLUS a strans peste 200.000 de semnaturi si asteapta inregistrarea celor doi presedinti ai partidelor, Dan Barna si Dacian Ciolos. Aceasta inregistrare nu s-a produs, desi cele doua parti au indeplinit cerintele necesare. Pentru ca autoritatile nu au procesat aceasta inregistrare, Biroul Electoral Central refuza acum sa le permita sa participe la alegeri. Este pentru prima data cand o lista electorala este respinsa din 1990 pana in prezent.

Este o folosire absurda a birocratiei pentru a impiedica participarea politica. Ne asteptam ca social-democratii si ALDE sa contacteze partenerii romani din Guvern si sa permita aliantei participarea la alegeri. Intrucat cu totii suntem de acord ca aceste alegeri sunt atat de importante pentru viitorul Europei, trebuie sa li se permita tuturor partidelor politice sa participe” au transmis Ska Keller si Bas Eickhout.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

10 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

10 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

10 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

10 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

10 ore ago