„Europa trebuie sa fie pregatita pentru un RAZBOI NUCLEAR cu Rusia” – Avertisment de la Bruxelles

news

Europarlamentarii din Partidul Popularilor Europeni, cel mai mare grup din PE, cer ca UE sa se declarare gata pentru un razboi nuclear, pentru a preveni astfel o noua agresiune a Rusiei.

„Timpul pentru discutii si persuasiune fata de Rusia a trecut”, a declarat vicepresedintele Popularilor Europeni, Jacek Saryusz-Wolski, in timpul unei intalniri cu membrii PPE pe subiectul relatiilor cu Rusia.

„Acum este timpul pentru o politica dura, o politica realista, trebuie sa ne concentram pe aparare si securitate, pentru ca existenta flancului estic al UE este amenintata”, a mai spus politicianul, citat de unian.info.

Europarlamentarul roman Cristian Preda a declarat ca romanii sunt convinsi ca Putin nu se va opri pana nu va uni Rusia cu Transnistria.

Un alt politician, Roland Freudenstein, director adjunct al unui important think-tank al PPE, Wilfried Martens Centre for European Studies, si-a exprimat regretul ca nu s-a discutat indeajuns in public despre necesitatea ca UE sa se pregateasca de razboi.

„Asta trebuie sa se schimbe. Trebuie sa spunem foarte clar ca suntem dispusi sa mergem la razboi pentru ceea ce consideram a fi principiile existentiale ale viitorului Europei”, a spus Freudenstein.

El a adaugat ca Vestul trebuie sa se arate gata de un razboi nuclear pentru a descuraja amenintarile. „In acest moment, in Germania, armamentul nuclear al NATO consta din 20 de bombe ruginite, de tip B-61, care pot fi anihilate cu o singura lovitura a fortelor ruse. Lucrurile astea trebuie sa se schimbe”.

Freudenstein a mai adaugat ca Vestul trebuie sa dea Rusiei un mesaj clar ca modul in care actioneaza nu este acceptat si ca Europa este pregatita sa reziste.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: