Europarlamentar ALDE: „Nu sunt dispusa sa fac jocurile murdare ale lui Manfred Weber. A dat la schimb Ungaria pe Romania”

politica

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a explicat la RFI de ce a votat, miercuri, impotriva declansarii articolului 7 in cazul Ungariei, careia i se imputa indepartarea de la normele democratice si ale statului de drept.

„Nu am votat in favoarea Ungariei. Am votat impotriva raportului care cerea aplicarea articolului 7. Sub nicio forma eu nu sustin guvernul domnului Orban. Chiar sunt de acord cu lucrurile constatate in raport, lucrurile foarte serioase, grave, pe care le-a facut guvernul Orban de-a lungul timpului”, a spus Renate Weber.

„Pe de alta parte, dezbaterea privind Ungaria este in Parlamentul European de vreo 7 ani. In toti acesti ani, Manfred Weber, personal si grupul popularilor europeni l-au tinut pe Orban si pe guvernul lui in brate atat de mult incat cred ca el a ajuns sa creada ca poate sa faca orice in tara lui. Domnul Manfred Weber doreste sa ajunga presedintele Comisiei Europene si a obtinut sutinerea din partea Angelei Merkel la schimb cu lasarea din brate a Ungariei. Noi, de fapt, am ajuns la votul de ieri strict pentru faptul ca un personaj din fruntea grupului popularilor europeni vrea sa isi faca propriile jocuri. In conditiile acestea, eu, personal, nu sunt dispusa sa fac jocurile murdare ale lui Manfred Weber. A mai facut ceva. A dat la schimb Ungaria pe Romania. Manfred Weber, in jocul lui murdar de a-l trada pe Orban, pe care l-a tinut in brate pana acum, vine acum cu solicitari si tot felul de sustineri in legatura cu Romania. Vrea dezbatere”, a adaugat eurodeputata.

Liderii grupurilor politice au decis ca in octombrie sa fie adoptata o rezolutie in privinta Romaniei. La dezbaterea rezolutiei a fost invitata sa participe si premierul Viorica Dancila, iar presedintele Klaus Iohannis va avea si el o interventie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: