Europarlamentar PSD: „Tipurile de afaceri cu actiuni la purtator trebuie sa inceteze. La Tel Drum sunt oameni de paie”

politica

Tipurile de afaceri cu actiuni la purtator trebuie sa inceteze, acest model de business fiind nociv pentru orice economie, a declarat europarlamentarul Catalin Ivan, intr-o dezbatere pe tema luptei impotriva coruptiei si combaterea saraciei.

„In toamna-iarna anului trecut am vorbit despre firmele cu actiuni la purtator, cu actionariat ascuns, cu sediul in paradisuri fiscale. Zeci de miliarde euro din afacerile romanesti sunt in zone de paradis fiscal cu actionariat ascuns. Avem cateva firme cu actionariat ascuns in Romania, dar toate conectate la banii statului, toate foarte prospere indiferent cine este la guvernare, ceea ce ne arata ca statul paralel exista. Acest personaj sinistru din politica romaneasca face parte din statul paralel”, a spus Ivan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Tel Drum este acum o firma cu actionariatul la vedere.

„Tel Drum este acum o firma cu actionariatul la vedere. Stim cine detine Tel Drum. Sunt oameni de paie, se foloseste acest mecanism in toata lumea, nu este inventat de noi, dar macar stim pe cine sa intrebam. Acest tip de afaceri din Romania trebuie sa inceteze. Acest model de business cu actionariat ascuns este total nociv pentru orice economie in lume. Raspunderea firmelor este obligatorie. Marea coruptie este canalizata prin aceste companii. Este hilar sa iesi in spatiul public cu mita cu pui, mobila, in conditiile in care Romania este saracita de zeci de miliarde euro. Ceea ce face DNA nu este putin, ci din punctul meu de vedere compromite ideea de lupta impotriva coruptiei”, a precizat europarlamentarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: