Europarlamentar PSD: Uitati de solidaritatea europeana! Nu o sa fiu niciodata de acord sa taiem 15 – 20 din becuri ca sa salvam pe altcineva

politica

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose crede ca trebuie sa uitam de solidaritatea europeana deoarece in momentele de criza scapa cine poate. El a precizat ca Romania va fi solidara, dar ca el nu o sa fie niciodata de acord sa taiem 15 – 20 la suta din consumul Romaniei pentru a salva pe altcineva.

Mihai Tudose a fost intrebat cum vede ideea de solidaritate europeana.

“Uitati-o! In momente de criza, scapa cine poate. (…) V-am dat exemplu cu mascutele, cu vaccinurile. Intai eu cu tara mea. Niciuna nu a zis am nevoie de zece pastile pentru zece bolnavi, am zece pastile si imi opreasc eu cinci si isi dau si tie cinci. Intai mi-am dat la ai mei si dupa aia mai vedem. Daca mai am doua, isi dau si tie una”, a afirmat Tudose, sambata, la emisiunea Insider Politic, citat de News.ro.

El a explicat si de ce nu a fost luata decizia plafonarii pretului pentru gazul rusesc.

“Eu am inteles ca sunt directivele mari, umbrela mare, care dusa la absurd cateodata, ba, e ok, e in regula sa fim verzi, sa nu poluam, sa cumparam toti morcovii la acelasi pret sa fie egalitate. E in regula. Europa a fost construita altfel, noi aveam resursele noastre, altii erau dependenti aproape total de gazele rusesti: Germania, Polonia, Ungaria, Bulgaria.

Plafonarea aducea dupa sine, fiindca asa a spus Rusia, daca le plafonati, nu va mai dam deloc. Ati scapat de grija pretului ca nu va mai dau marfa. Si atunci baietii aceia trebuiau sa se duca acasa si sa spuna: Noi am fost foarte smecheri, am plafonat gazul, dar nu mai avem de maine. Vine iarna”, a transmis europarlamentarul PSD.

Realizatorul a remarcat faptul ca Europa cumpara gaz care alimenteaza masinaria de razboi a Rusiei.

“9% este ponderea gazului rusesc in Europa astazi din 40%. S-au mai schimbat lucrurile. Ala care si-a construit toata economia cand lua gaz de sase ori mai ieftin decat luau altii ceea ce le potenta competitivitatea economica, produsele lor erau mai ieftine si aduceau mai mult profit, atunci nu eram solidari? Nu prea eram, nu? Ei s-au bazat doar pe sursa aia si acum au o problema.

Noi, care nu am beneficiat de beneficiile, scuzati jocul de cuvinte, de atunci, acum stam un pic mai in picioare. E o problema, trebuie sa fim solidari. Am inteles, o sa fim solidari. Romania a exportat alaltaieri doua mii de megawati. In regula dam la export, dar nu o sa fiu niciodata de acord sa taiem 15 – 20 din becurile sau din consumul Romaniei ca sa salvam pe altcineva”, a mai afirmat Mihai Tudose.

Comentarii: