Europarlamentar USR: „Chiar atat de frica va e de Clotilde si Dominic, penalilor? Chiar atat de tare va strica combinatiile cu bani publici incat sa fiti in stare sa santajati cetatenii cu caldura, salubritatea?”

politica

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) acuza ca problemele grave cu incalzirea cu care se confrunta acum Timisoara au la baza motive politice.

„Dominic Fritz, primarul Timisoarei, deranjeaza atat de tare incat s-au pus pe el tunurile alea grele de fake news.

Intai l-au scos de la naftalina pe Crin, eternul pierzator, ca sa ne explice cum Catu e bun dar nu se prinde nimeni si alte aberatii. A avut si ordin sa se ia de Clotilde Armand si Dominic Fritz , a executat.

Apoi au facut un colaj cu citate din latraii lui Felix, ala securistu’ cu acte si televiziune, in care arunca cu mizerie in Dominic. Platit din bani publici, normal. Nah, cand faci guvern cu PSD e normal sa ii ‘reevaluezi’ si televiziunea de casa.

Chiar atat de frica va e de Clotilde si Dominic, penalilor? Chiar atat de tare va strica combinatiile cu bani publici incat sa fiti in stare sa santajati cetatenii cu caldura, salubritatea si cine stie ce va mai da prin cap?

Nu mai bine va puneati ministrul energiei sa deschida rezervele de gaz pentru cetateni Timisoarei? Pentru cine le tineti la pastrare? Fiti pe pace, nu veti castiga. Timpul vostru a trecut oricum. Si stiti asta. #FaraPenali”, a transmis, joi, Vlad Gheorghe.

Primarul Dominic Fritz a declarat, joi dimineata, ca nu s-a reusit semnarea contractului cu furnizorul de gaz spre Colterm, asa cum anuntase miercuri, si a facut un nou apel la furnizori „sa arate disponibilitate si umanitate pentru a alimenta Timisoara cu gaz”.

„Aseara (miercuri – n.r.) la ora 18,00, am fost informat telefonic de catre furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului Energiei, la o intelegere pentru un contract temporar ca nu mai doreste sa semneze acest contract. Aceasta, dupa ce pe la ora 12,30 se agrease solutia temporara si stabilisem ca o putem comunica public. Am luat imediat legatura cu un alt furnizor, cu rugamintea insistenta de a prelua furnizarea de gaz inca din seara de ieri, ca sa nu indure timisorenii inca o noapte in frig si ca sa ne putem tine de cuvant cu termenul agreat si anuntat. Au urmat sase ore in care s-a incercat din rasputeri parcurgerea tuturor pasilor legali pentru reconectare, insa dupa miezul noptii am fost informat de catre furnizor ca, din pacate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primaria a virat 5.000.000 de lei in contul Colterm si asteptam sa cumparam gaz cu plata in avans”, a postat Dominic Fritz pe Facebook.

Edilul a adaugat ca stie ca situatia este „dramatica, frustranta si infioratoare” pentru toti cei afectati si „nu exista cuvinte sa schimbe acest lucru”.

„Imi pare nespus de rau pentru toti cei care au de suferit acasa si in spitale. Va asigur insa ca incercam prin toate mijloacele posibile si imposibile sa readucem normalitate si siguranta in aceasta criza. Fac inca o data un apel la furnizori sa arate disponibilitate si umanitate pentru a alimenta Timisoara cu gaz”, a mai scris Fritz.

Mai mult despre: ,

Comentarii: