„Europarlamentarii PSD si ALDE au tras tot gaze iritante pe nas?”. Replica unui deputat PNL la valul de atacuri al pesedistilor

politica

Deputatul PNL Florin Roman a scris, sambata, pe Facebook, despre europarlamentarii PSD si ALDE care l-au criticat pe presedintele Klaus Iohannis pe tema protestelor din 10 august, ca „spurca cu manie proletara presedintele si poporul gazat” si s-a intrebat daca au inhalat „gaze iritante pe nas”.

„Pupincurism, slugarnicie, analfabetism functional! Cam astea sunt cuvintele care imi vin spontan cand ma gandesc la declaratiile dinozaurilor politici, care se inghesuie sa=l atace pe presedintele Iohannis si pe protestatarii din 10 August. Totul pentru a-i face pe plac condamnatului Liviu Dragnea. In aceasta postare o sa ma refer la europarlamentarii PSD si ALDE, care din spatele unor venituri de peste 20.000 de euro si probabil din vacante luxoase, spurca cu manie proletara presedintele si poporul gazat”, a scris deputatul PNL Florin Roman, sambata pe Facebook.

Liberalul a adaugat ca europarlamentarii Maria Grapini, Norica Nicolai, Mircea Pascu si Dan Nica sunt „slugoi, pupincuristi politici, dinozauri politici”.

„Mai intai a fost Grapini de la ALDE pe care eu o incadrez la analfabetism functional. Prea rupe limba romana in doua ca sa o banuiesc de inteligenta. A urmat apoi Norica Nicolai, care vede in romanii batuti “poze trucate”. Aici e vorba de pupincurism cred eu, dar si de probleme de vedere….grave, grave de tot. Nu s-a lasat mai prejos nici Mircea Pascu, un dinozaur politic rosu. El vrea amenzi de 15.000 de euro pentru protestatari, cu gandul ca tot romanul care munceste in strainatate, aduna 20.000 de euro ca el. Ultimul pe lista, cu voia Dvs, un alt dinozaur politic, si spune brokerul Sima, un spagar, Dan Nica, care vrea comisie de ancheta pentru presedinte. Oare astia au tras tot gaze iritante pe nas? Ce ii impinge pe acesti slugoi, pupincuristi politici, dinozauri politici sa iasa la atac si sa pupe picioarele lui Dragnea? Un singur lucru: locul pe liste la viitoarele europarlamentare si teama ca vor pierde cei 20.000 de euro lunar! Oare romanii batuti si care au inhalat gaze ii vor uita?”, a completat Florin Roman.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sambata, ca este necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru ca declaratiile lui Klaus Iohannis despre actiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august „denota dorinta evidenta de a stimula si mai mult violentele existente”.

„Inca din seara protestelor, presedintele Iohannis a lansat o serie de acuzatii dure la adresa Jandarmeriei, in lipsa oricaror dovezi si informatii operative. Acest fapt denota rea-vointa si dorinta evidenta de a stimula si mai mult violentele existente. Ca si Basescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea romaneasca ci, dimpotriva, de escaladarea lor pentru castiguri electorale. Toate acestea in tandem cu un aparat de propaganda agresiv, finantat din surse obscure. Cred ca s-au depasit niste limite democratice in acest razboi politic si consider necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa aduca lumina pe scena publica”, a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, intr-un comunicat de presa remis sambata.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat, vineri, ca este posibil ca mai multe imagini, care arata incidente violente la protestele din 10 august, sa fie trucate. Aceasta a anuntat ca solicita Jandarmeriei sa puna intreaga filmare „pusa cap la cap” cu sirul evenimentelor.

„Exista posibilitatea ca o serie de imagini care au aparut public sa fie trucate, in sensul ca au fost preluate de la alte manifestari de acest tip. Este foarte greu sa faci o analiza si sa vezi care imagini sunt de la mitingul de la Bucuresti, care de la Paris sau de la Hamburg. Reactia jandarmilor este una in conformitate cu legea. De altfel, lacrimogene s-au folosit si la alte proteste si putem cita numeroase proteste in state civilizate, Franta, Germania, Statele Unite, care nu au antrenat o reactie atat de violenta, pentru ca mie mi s-a parut ca a incerca sa implici pana si ONU in cercetarea faptelor de la Bucuresti inseamna o supradimensionare a realitatii. Eu nu spun si nu am sa spun niciodata ca cine a gresit si a fost excesiv nu trebuie sa raspunda, dar cred ca in ultimele zile se incearca conturarea unei imagini de exces a Jandarmeriei. Din punctul meu de vedere lucrurile nu stau asa”, a declarat eurodeputatul ALDE Norica Nicolai, vineri pentru Mediafax.

Eurodeputatul ALDE a precizat ca unele imagini pot fi de la alte proteste, insa intercalate cu cele de la mitingul din 10 august. Norica Nicolai a solicitat Jandarmeriei Romane sa posteze pe site toata filmarea cu sirul evenimentelor, in cazul in care aceasta exista.

Vicepresedintele Parlamentului European, eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pascu a propus alesilor romani sa initieze, la inceputul sesiunii parlamentare din aceasta toamna, un proiect de lege care sa prevada amenzi de pana la 15.000 de euro, pe modelul care exista in Franta.

„Cum aratam, in Franta amenda este de 15.000 euro iar termenul de inchisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la inceputul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, in lei), ca sa existe mai multa claritate la “protestele viitoare”, ca asa sugereaza chiar unii dintre adeptii protestelor!?”, a scris europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pascu, pe Facebook.

Intr-o alta postare facuta de Pascu in urma cu cateva zile, europarlamentarul PSD explica amenzile care se aplica in Franta pentru persoanele care au comportament violent sau ultragiaza fortele de ordine. „Iata pedepsele din Franta afisate pentru delicte ca cele savarsite de unii dintre “protestatarii” diasporeni, vineri 10 August 2018. Faceti comparatie cu pretentiile lor cum ca au fost “deranjati” de gazele lacrimogene. Delictul comportamental, 7.500 euro 6 luni de inchisoare, delictul de a fugi de un agent, 7.500 euro si 2 luni de inchisoare, iar ultragierea unui agent, 15.000 de euro, 12 luni de inchisoare! In niciun caz “plangeri penale” impotriva agentilor! Dar Franta este o democratie invechita, pe cand Romania este una de “tip nou”, care e mai rea decat sub comunism …”, precizeaza Ioan Mircea Pascu pe reteaua de socializare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: