Europarlamentarii USR si REPER se unesc si ii cer premierului Olandei o intalnire: „Ne oferim sa facem tot ce ne sta in putere pentru o decizie pozitiva a guvernului olandez in vederea aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen”

politica

Dacian Ciolos, REPER, majoritate proeuropeana, Parlamentul European, marja de eroare

Europarlamentarii USR si REPER solicita intalniri cu premierul Olandei, Mark Rutte, si parlamentarii din aceasta tara pentru a lamuri rezervele asupra aderarii Romaniei in Schengen, se afirma intr-un comunicat al Delegatiei Romaniei din grupul Renew Europe transmis sambata.

Delegatiile USR si REPER din Parlamentul European au trimis, sambata, doua scrisori comune catre premierul Olandei, Mark Rutte, si Camera Reprezentantilor din Parlamentul olandez prin care cer o intalnire cu seful guvernului si o discutie cu comisia de afaceri europene pe subiectul accesului Romaniei in spatiul de libera circulatie Schengen, mentioneaza sursa citata.

Solicitarile sunt facute urma motiunii adoptate in 20 octombrie de parlamentarii olandezi pe tema aderarii Romaniei si Bulgariei in Schengen.

„Partidul politic pe care il reprezentati si Coalitia pe care o conduceti au o responsabilitate in fata poporului olandez, dar in egala masura in fata romanilor si a restului cetatenilor europeni. Deciziile legate de Schengen nu ar trebui sa fie conduse doar de agendele nationale, ci de o perspectiva mai larga si de o analiza atenta a efectelor acestora fata de toti europenii. Ne oferim sa facem tot ce ne sta in putere pentru o decizie pozitiva a guvernului olandez in vederea aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen”, se arata in scrisoarea transmisa de eurodeputatii USR si REPER premierul Rutte, conform comunicatului.

„Citind Motiunea dumneavoastra, suntem convinsi ca un schimb de opinii mai direct asupra evolutiilor din tara noastra va raspunde intrebarilor dumneavoastra referitoare la implementarea legislatiei UE si a acquis-ului Schengen de catre Romania. Ati indreptat aceste intrebari catre guvernul dumneavoastra, dar consideram ca, in calitate de legiuitori, ne putem ajuta reciproc pentru a ne asigura ca guvernele noastre tin seama in mod corespunzator de toate perspectivele si, prin urmare, iau deciziile corecte pentru poporul olandez, respectiv pentru poporul roman”, se precizeaza si in scrisoarea catre Parlamentul din Olanda.

Eurodeputatii USR si REPER le-au transmis parlamentarilor olandezi si ca au sustinut activ reforme in domeniul justitiei si luptei anticoruptie si au sanctionat activ derapajele interne pe aceste teme, dar ca sunt angajati ferm in aderarea Romaniei la spatiul Schengen, mai arata sursa citata.

„Orice probleme mai exista inca in Romania pot fi ajustate prin controalele si echilibrele din societatea si institutiile romanesti sau prin noile instrumente adoptate la nivelul UE care examineaza si conditioneaza un performanta statului de drept al statului membru”, mai transmit europarlamentarii USR si REPER.

Scrisorile au fost semnate de europarlamentarii romani: Dragos Tudorache – seful Delegatiei REPER – Renew Europe, Dacian Ciolos, Dragos Pislaru, Ramona Strugariu, Alin Mituta – REPER, precum si Vlad Botos – seful Delegatiei USR – Renew Europe, Vlad Gheorghe, Nicolae Stefanuta – USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: