Europarlamentarul german care a spus ca suntem „Vestul Salbatic al UE” a vizitat vestul Romaniei

news

Guido Reil, europarlamentarul german care in octombrie spunea ca nu este nevoie nici de Romania si nici de Bulgaria in Schengen, a facut o vizita in… vestul Romaniei.

Reil a fost primit, vineri, de presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, care i-a prezentat proiectele de dezvoltare derulate in zona precum si problemele cu care se confrunta acest judet.

„In aceasta dimineata, l-am avut ca oaspete la sediul Consiliului Judetean Hunedoara pe domnul Guido REIL, europarlamentar german, care efectueaza, timp de cateva zile, o vizita in judetul Hunedoara. Am dorit aceasta intrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realitatile cu care se confrunta judetul Hunedoara, dar si proiectele pe care le derulam in baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile si reusitele noastre a atrage finantari de aproape 1 miliard de euro pentru tot ce inseamna proiecte de dezvoltare, de la sanatate, infrastuctura, retele de alimentare cu apa, pana la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaste cu adevarat Romania, cei care vorbesc despre tara noastra, trebuie sa o si viziteze. Sa descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntam, dar si potentialul pe care il avem. Am discutat cu interlocutorul meu si despre nevoia ca Uniunea Europeana sa sprijine si sa aloce fonduri pentru dezvoltare locala in continuare. Ii multumesc domnului Guido Reil pentru vizita si am convingerea ca in zilele pe care le va petrece in judetul Hunedoara va descoperi o parte frumoasa a Romaniei, una cu care ne mandrim!”, a scris Laurentiu Nistor pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul a fost insotit de deputatul social-democrat Natalia Intotero.

„Europarlamentarul german Guido Reil a dat curs invitatiei mele si a venit sa descopere Romania adevarata: o tara frumoasa si plina de oameni sinceri si primitori. Alaturi de Nistor Laurentiu – Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, avem un program de vizita intens in judetul nostru. Tine de noi sa schimbam mentalitatile si perceptiile celor care generalizeaza si ne judeca gresit”, a scris Natalia Intotero pe pagina sa de Facebook.

In octombrie, Guido Reil declara: „Cum s-a putut asa ceva, o tara cu asa infrastructura, coruptie, criminalitate sa fi fost primita in UE? Nu avem nevoie de Romania si Bulgaria nici in Uniunea Europeana, nici in Schengen!”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: