news

Europarlamentarul german care a spus ca suntem „Vestul Salbatic al UE” a vizitat vestul Romaniei

Guido Reil, europarlamentarul german care in octombrie spunea ca nu este nevoie nici de Romania si nici de Bulgaria in Schengen, a facut o vizita in… vestul Romaniei.

Reil a fost primit, vineri, de presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, care i-a prezentat proiectele de dezvoltare derulate in zona precum si problemele cu care se confrunta acest judet.

„In aceasta dimineata, l-am avut ca oaspete la sediul Consiliului Judetean Hunedoara pe domnul Guido REIL, europarlamentar german, care efectueaza, timp de cateva zile, o vizita in judetul Hunedoara. Am dorit aceasta intrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realitatile cu care se confrunta judetul Hunedoara, dar si proiectele pe care le derulam in baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile si reusitele noastre a atrage finantari de aproape 1 miliard de euro pentru tot ce inseamna proiecte de dezvoltare, de la sanatate, infrastuctura, retele de alimentare cu apa, pana la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaste cu adevarat Romania, cei care vorbesc despre tara noastra, trebuie sa o si viziteze. Sa descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntam, dar si potentialul pe care il avem. Am discutat cu interlocutorul meu si despre nevoia ca Uniunea Europeana sa sprijine si sa aloce fonduri pentru dezvoltare locala in continuare. Ii multumesc domnului Guido Reil pentru vizita si am convingerea ca in zilele pe care le va petrece in judetul Hunedoara va descoperi o parte frumoasa a Romaniei, una cu care ne mandrim!”, a scris Laurentiu Nistor pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul a fost insotit de deputatul social-democrat Natalia Intotero.

„Europarlamentarul german Guido Reil a dat curs invitatiei mele si a venit sa descopere Romania adevarata: o tara frumoasa si plina de oameni sinceri si primitori. Alaturi de Nistor Laurentiu – Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, avem un program de vizita intens in judetul nostru. Tine de noi sa schimbam mentalitatile si perceptiile celor care generalizeaza si ne judeca gresit”, a scris Natalia Intotero pe pagina sa de Facebook.

In octombrie, Guido Reil declara: „Cum s-a putut asa ceva, o tara cu asa infrastructura, coruptie, criminalitate sa fi fost primita in UE? Nu avem nevoie de Romania si Bulgaria nici in Uniunea Europeana, nici in Schengen!”

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

BEC a respins candidatura lui Florin Calinescu la Parlamentul European. Partidul lui nu a strans suficiente semnaturi

Biroul Electoral Central a respins, marti, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unita (PDU) la…

2 ore ago

Italia adopta masuri pentru a permite activistilor anti-avort sa intre in clinicile in care se fac intreruperi de sarcina

Partidele italiene de opozitie au declarat ca drepturile femeilor din Italia au primit o lovitura…

9 ore ago

Rusia incearca sa faca din Gagauzia o noua „Transnistrie”. Acelasi scenariu ca in anii ‘90

Ce se intampla acum in Gagauzia ne aminteste de evenimentele din stanga Nistrului din anii…

2 ore ago

Carles Puigdemont spune ca partidul sau pro-independenta este aproape de a prelua controlul asupra regiunii catalane

Fostul presedinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, care traieste in auto-exil de la incercarea esuata de…

9 ore ago

La Paris, flacara olimpica va trece pe la teatrul Bataclan si pe la Memorialul Shoah

In luna iunie, cand va ajunge la Paris, flacara olimpica va trece pe langa teatrul…

9 ore ago