Europarlamentarul Vlad Gheorghe: „Asta ne-au adus Iohannis, Ciolacu si acolitii lor: sa ne verifice austriecii actele pe Otopeni!”

politica

control, frontiere, Otopeni, politisti austrieci, Vlad Gheorghe, protest

Acordul pentru ridicarea frontierelor pe cale aeriana in cazul Scehngen prevede nu doar intarirea controalelor la frontiere si si intensificarea cooperarii politienesti, a explicat recent ministrul de Interne, Catalin Predoiu. Acesta a mentionat ca ofiterii austrieci „ii vor sprijini” pe cei romani la controalele de frontiera de pe Aeroportul Otopeni.

Astfel, politistii romani de frontiera vor primi un ajutor din partea ofiterilor Frontex si, pentru inceput, din partea ofiterilor austrieci specializati in controlul documentelor, pe Aeroportul Otopeni.

„Asta inseamna ca atunci cand un politist de frontiera roman ia un act de identitate in mana, un pasaport, se uita la el si i se pare ca e ceva ciudat, dar totusi nu e sigur daca e un fals, e o persoana substituita – ai un document expirat si corectat, deci tot un fals, pana la urma – se consulta cu specialistul, colegul austriac care e langa el si ii spune: ‘uita-te si tu la acest buletin.’”, a spus Catalin Predoiu.

Masura este aspru criticata de europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a scris:

„Politia de Frontiera din Austria va patrula in aeroportul Otopeni. Asta ne-au adus Iohanis, Ciolacu si acolitii lor: sa ne verifice austriecii actele la Bucuresti! Eu nu accept asa ceva! ”

Europarlamentarul a mai precizat ca a cerut oficial Ministerului de Interne austriac sa comunice care sunt ordinele acelor ofiteri, care sunt atributiile lor si puterile lor pe teritoriul nostru si mai ales care este baza legala:

„Predoiu ne-a anuntat cu nonsalanta ca ne aduce cadou de Anul Nou patrule austriece in Otopeni. Cererea mea este sa acceptam asa ceva doar cand vor fi patrule franceze, germane, romane sau bulgare la Vienna!”

Reamintim ca Romania si Bulgaria vor intra in Schengen doar partial, in aceasta primavara. Oficialii de la Bucuresti si Sofia au anuntat, pe 27 si 29 decembrie, ca s-a ajuns la un acord politic de principiu cu Viena pentru ca spatiul aerian si porturile din cele doua tari sa faca parte din sistemul Schengen de la sfarsitul lunii martie 2024, in timp ce negocierile pentru includerea granitelor terestre continua.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: