Euroscepticii aplauda victoria socanta a lui Wilders in alegerile din Olanda – Video

externe

Geert Wilders, alegeri, Olanda, Trump de Olanda, migranti, gunoaie, islam

Politicienii de extrema dreapta din Europa se aliniaza pentru a-l felicita pe radicalul anti-islam si eurosceptic Geert Wilders pentru victoria sa socanta in alegerile parlamentare olandeze de miercuri, relateaza Politico.

Marine Le Pen, liderul partidului francez de extrema dreapta Miscarea Nationala, a declarat ca este „incantata” de victoria lui Wilders. „Geert Wilders si miscarea sa sunt aliati ai Miscarii Nationale”, a declarat Le Pen pentru postul public de radio francez France Inter joi dimineata.

„Ei demonstreaza ca din ce in ce mai multe tari din cadrul Uniunii Europene contesta modul in care aceasta functioneaza”, a mai spus Le Pen.

Partidul Libertatii (PVV), de extrema-dreapta al lui Wilders, a reusit o victorie neasteptata, obtinand 37 din cele 150 de locuri in Parlament – ceea ce face din PVV cel mai mare partid din tara.

Rezultatele alegerilor au provocat frisoane la Bruxelles, intrucat Wilders a cerut in mod deschis un referendum „Nexit” privind iesirea din UE.

Intrebata daca un potential referendum „Nexit” ar fi o veste buna, Le Pen a raspuns: „Vestea buna este atunci cand oamenii se pot exprima”.

„Depinde de poporul olandez sa isi aleaga destinul, asa cum a facut si poporul britanic”, a adaugat liderul Miscarii Nationale.

Wilders, care a fost supranumit „Donald Trump olandez” pentru agenda sa anti-imigratie si parul sau blond, a strans laude de la alti lideri eurosceptici de pe continent.

„O noua Europa este posibila”, a scris miercuri seara pe X Matteo Salvini, vicepremierul Italiei si lider al partidului anti-imigratie Liga, numindu-l pe Wilders „prieten” si „aliat al Ligii”.

„Felicitari pentru acest mare succes”, a declarat joi dimineata Alice Weidel, liderul partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). „Toata Europa doreste o rasturnare de situatie politica!”, a adaugat ea.

Wilders a primit felicitari si din partea premierului ungar Viktor Orban, cu care impartaseste opozitia fata de sprijinul acordat de UE Ucrainei. „Vanturile schimbarii sunt aici!” a scris Orban pe X, cu referire la un cantec al trupei rock vest-germane Scorpions, lansat la scurt timp dupa caderea Zidului Berlinului.

„Bravo, Geert!!!!!”, a scris Harald Vilimsky, un deputat european din partea Partidului Libertatii (FPO), de extrema dreapta din Austria, intr-o postare care arata o fotografie a liderilor grupului de extrema dreapta Identitate si Democratie (ID) din Parlamentul European. „Mandru de prietenii mei politici si de alianta noastra”, a spus Vilimsky.

Belgianul Tom Van Grieken, liderul partidului de extrema-dreapta Vlaams Belang, a declarat ca rezultatele au semnalat ca oamenii „tanjesc dupa o schimbare reala”.

„Partide ca al nostru apar in toata Europa!” a declarat Van Grieken.

„Din ce in ce mai multi europeni cer in strada si la urnele de vot ca natiunile lor, frontierele lor si drepturile lor sa fie aparate”, a declarat Santiago Abascal, liderul partidului de extrema dreapta Vox din Spania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: