EUROVISION 2015: Trupa Voltaj va reprezenta Romania la competitia de la Viena

life

Trupa Voltaj va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria), cu piesa „De la capat”, castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat duminica seara, la Sala Polivalenta din Craiova, si a fost difuzata in direct la TVR.

Trupa Voltaj, care va reprezenta Romania la Eurovision 2015, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%).

Astfel, trupa Voltaj a obtinut 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat in 12 puncte, carora li s-au adaugat cele 12 puncte din partea juriului, precizeaza Mediafax.

Pe pozitia a doua, in urma voturilor, s-a situat Luminita Anghel („A Million Stars”), cu 18 puncte, iar, pe pozitia a treia, Ovidiu Anton („Still Alive”), cu 15 puncte.

Juriul selectiei nationale a concursului Eurovision a fost format din interpretul si compozitorul Mihai Pocorschi, Ovi – Ovidiu Cernauteanu -, care a reprezentat Romania la Eurovision 2014, alaturi de Paula Seling, Bogdan Honciuc, corespondent pentru Eurovision in Romania si Republica Moldova, Anca Lupes, specialist in management si impresariat artistic, si compozitorul si dirijorul Viorel Gavrila (presedinte).

Dupa ce au fost anuntate rezultatele votului publicului, Calin Goia, liderul trupei Voltaj, a declarat: „Nu stiu ce va decide juriul, sper ca la fel ca publicul. Pana atunci, vreau sa le multumesc tututor celor care ne-au votat, celor care cred in mesajul nostru, celor care cred ca romanii sunt niste oameni cinstiti care lucreaza din greu, care fac sacrificii enorme si Europa trebuie sa stie lucrul acesta si copiii trebuie sa nu mai fie singuri, sa fie langa parintii lor”.

Acesta a mai spus ca mesajul piesei a fost cheia succesului ei. „Oamenii au rezonat la mesajul nostru si ne bucuram din suflet, ne bucuram ca in aceste cateva saptamani am reusit sa facem si mai vizibila campania noastra, site-ul www.delacapat.ro da rezultate si mai bune si beneficiarii sunt acesti copii minunati de care trebuie sa avem grija, pentru ca, asa cum am zis, copiii sunt lumea de maine”, a completat Calin Goia.

De asemenea, dupa ce trupa Voltaj a fost anuntata castigatoarea editiei de anul acesta a Eurovision Romania, Calin Goia a spus ca este convins ca juriul si publicul au votat cu sufletul.

„Cred ca mesajul nostru se va face cunoscut in Europa”, a spus Calin Goia, pe scena Eurovision, multumind intregii echipe care a facut posibila realizarea acestei melodii, dar si fanilor care au sustinut formatia in acest demers.

In urma preselectiei, in finala nationala Eurovision au concurat: Voltaj – „De la capat”, Baietii – „Dragoste in lanturi”, Tudor Turcu – „Save Us”, Aurelian Temisan feat. Alexa – „Chica latina”, Rodica Aculova – „My Light”, Blue Noise – „Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton – „Still Alive”, Lara Lee – „Superman”, Super Trooper – „Secret Place”, Luminita Anghel – „A Million Stars”, Cristina Vasiu – „Nowhere”, CEJ – „We Were In Love”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: