Evadare in masa din cea mai periculoasa inchisoare din Mexic, 10 gardieni au fost ucisi dupa ce inchisoarea a fost atacata cu arme grele

externe

Cel putin 20 de detinuti au evadat duminica dupa o revolta in una dintre cele mai cunoscute inchisori din Mexic. De asemenea, cel putin 10 persoane au fost ucise.

Procurorul de stat a anuntat intr-un comunicat ca armata mexicana, garda nationala si politia locala aveau situatia sub control incepand de duminica dupa-amiaza.

Revolta din inchisoare a avut loc in Ciudad Juarez, un oras de frontiera din nordul tarii afectat de violentele cartelurilor. Primarul orasului Juarez, Cruz Perez Cuellar, a declarat presei locale ca inchisoarea a fost atacata de barbati inarmati.

Inchisoarea de stat Cereso, situata in oras, este considerata una dintre cele mai periculoase din America Latina, precizeaza NPR. Revoltele mortale din inchisori sunt frecvente: inclusiv una in 2009, in care au murit 20 de persoane, si alta in 2011, in care au murit 17 persoane.

In august, soldatii armatei mexicane si garda nationala au fost chemati in ajutor dupa ce trei persoane au murit intr-o incaierare intre bande din inchisoare, potrivit El Paso Times.

Oficialii guvernamentali au declarat ca se stie ca inchisoarea este condusa de membri ai unui grup de crima organizata cunoscut sub numele de Mexicles. De-a lungul anilor, acest grup a planificat si a ordonat atacuri asupra orasului Juarez din interiorul inchisorii, potrivit oficialilor.

Posturile de stiri mexicane au raportat ca 10 gardieni ai inchisorii au fost ucisi impreuna cu patru detinuti.

El Diario a distribuit imagini cu fumul care iese din inchisoare, in timp ce rezidentii au declarat ca au auzit focuri de arma puternice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: