Evadare in masa din PSD: „18 parlamentari de la PSD trec la Pro Romania”. Ponta o arunca pe Dancila la tomberon

politica

Radu Cristescu, prim-vicepresedinte al Partidului Romania Unita (PRU), partid patronat din umbra de Sebastian Ghita, a anuntat joi seara ca 18 parlamentari ai PSD vor trece duminica la Pro Romania.

”Duminica, am inteles ca 18 parlamentari de la PSD trec la Pro Romania”, a spus Radu Cristescu la Romania TV.

Victor Ponta isi negociaza in aceste zile cu celelalte formatiuni de Opozitie sustinerea pentru motiunea de cenzura care ca fi introdusa curand de PNL.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, luni, ca proiectul motiunii de cenzura a fost adoptat de principiu de conducerea partidului si au fost demarate negocierile pentru sustinerea acestui demers.

“Am adoptat de principiu proiectul textului motiunii de cenzura care va fi comunicat partenerilor nostri din Opozitie, va fi deschis propunerilor si completarilor. Am stabilit negociatorii partidului si un calendar de negociere cu toate grupurile parlamentare, mai putin grupul PSD, si am decis implicarea tuturor membrilor BEX care sunt in Parlament si a parlamentarilor PNL in procesul de convingere a parlamentarilor de a sustine aceasta motiune de cenzura. (…) Incepand de astazi, s-au declansat negocieri, discutii”, a declarat Orban, la Parlament.

El a catalogat drept “toxica” guvernarea PSD-ALDE.

“PNL va face toate eforturile de negociere pentru a convinge parteneri din Opozitie, grupuri parlamentare, parlamentari individuali sa voteze motiunea de cenzura pentru a transpune in practica vointa exprimata de romani. (…) Parlamentul astazi este oglinda votului din 2016. Rau ar fi pentru noi sa nu depunem motiune de cenzura. Vom utiliza toate argumentele posibile, legale, constitutionale pe care le avem la dispozitie, toate argumentele politice, vom actiona in numele unei vointe clar exprimate de cetateni si vom incerca sa obtinem cat mai multe voturi pentru reusita acestei motiuni de cenzura. Pe de alta parte, poti sa acuzi Opozitia atunci cand nu depune motiune de cenzura, nu atunci cand depune si depunem toate diligentele si toate eforturile pentru reusita acestei motiuni de cenzura”, a aratat Orban.

El a sustinut ca PNL este pregatit in orice moment sa-si asume raspunderea guvernarii.

Intrebat cum va negocia cu UDMR in contextul in care Guvernul a adoptat o OUG privitoare la alegerea presedintilor de Consilii judetene prin vot direct ceea ce favorizeaza si Uniunea, liderul PNL a raspuns:

“Eu cred ca votul la o motiune de cenzura exprima sustinerea sau nesustinerea unui Guvern. (…) Lucrurile sunt simple, cine nu mai este de acord ca acest Guvern sa functioneze in continuare voteaza motiunea de cenzura, iar cine nu voteaza motiunea de cenzura inseamna ca sprijina acest Guvern. Faptul ca un Guvern ia o masura sau alta care poate sa dea satisfactie unui grup sau unui partid parlamentar nu trebuie sa aiba nicio legatura cu ratiunile care stau la baza pozitionarii fata de o motiune de cenzura. Orice parlamentar care are cat de cat o doza de realism, de bun simt si care vrea sa actioneze in respect fata de vointa cetatenilor trebuie sa voteze motiunea de cenzura pentru a pune punct acestei guvernari, pentru ca asta a fost vointa clara exprimata atat la referendum, cat si la alegerile pentru PE”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: