Evadare spectaculoasa a temutului traficant ‘El Chapo’ Guzman. Vezi cum a reusit

externe

Lordul drogurilor Joaquin ‘El Chapo’ Guzman din Mexic a reusit sa evadeze dintr-o inchisoare de maxima securitate pentru a doua oara in 14 ani, a anuntat guvernul duminica, transmite AFP.

Guzman a fost vazut ultima data sambata seara in apropierea salii de dusuri din inchisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitala, dupa care a disparut, ‘evadarea sa fiind confirmata’, a indicat, intr-un comunicat, Comisia Nationala de Securitate.

„Dupa ce s-a constatat ca el nu a mai aparut”, a fost declansata alarma, „evadarea sa fiind confirmata”, se arata in comunicat.

„Au fost lansate operatiuni de cautare in zona, precum si pe drumurile din statele vecine”, a precizat Comisia Nationala de Securitate. Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost de asemenea suspendate.

Potrivit Mashable, Guzman a evadat printr-un tunel lung de 1,5 km care pornea de la zona de dusuri din preajma celulei sale. Tunelul era iluminat si avea parte de ventilatie, asigurata de un motor de motocicleta modificat.

Dupa o cautare de 13 ani, armata a reusit, in februarie 2014, sa-l prinda pe ‘El Chapo’ in timpul unui raid nocturn intr-un cartier turistic din Mazatlan, in statul Sinaola.

‘El Chapo’, diminutiv de la ‘chaparro’ (‘bondoc’), aluzie la cei 1,64 metri ai sai, a mai evadat dintr-o inchisoare de maxima securitate in 2001, ascuns intr-un cos cu lenjerie murdara.

Guzman era considerat cel mai cautat lord al drogurilor din lume, fiind liderul puternicului cartel Sinaola.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: