externe

Eveniment rar: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a zguduit vestul Frantei

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter a fost resimtit vineri, in mai multe departamente din vestul Frantei. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), epicentrul se afla intre Niort si La Rochelle, potrivit Le Figaro.

Biroul seismologic central francez (BCSF) a raportat ca seismul a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit in Charente-Maritime, Ille-et-Vilaine, Mayenne si Deux-Sevres, unde primaria din Niort le-a cerut locuitorilor sa nu „blocheze liniile telefonice ale serviciilor de urgenta” si sa cheme ajutor „doar in caz de nevoie”.

„Am simtit cum tremura podeaua redactiei la primul etaj timp de cateva minute, cu cel putin doua replici”, a marturisit un jurnalist din Ouest-France care lucreaza la Laval (Mayenne).

O accidentare usoara a fost inregistrata in Mauze-sur-le-Mignon. La Vienne, pompierii au explicat pentru France Televisions ca au primit multe apeluri telefonice privind „crapaturi in cladiri”. Primarul din Courcon-d’Aunis a raportat „pagube mari” la biserica.

Potrivit autoritatilor din departamentul Charente-Maritime, 1.100 de locuinte sunt in prezent fara electricitate, o linie de inalta tensiune fiind afectata de cutremur. „Echipele Enedis lucreaza pentru a restabili alimentarea cu energie in cel mai scurt timp”, precizeaza prefectura.

In localitatea La Laigne din Charente-Maritime, acoperisurile s-au prabusit. Toti locuitorii si-au parasit locuintele din cauza riscului de prabusire. Toti s-au adunat in mijlocul acestui sat, potrivit France Televisions.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

42 de minute ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

51 de minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

3 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

4 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

4 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

3 ore ago