„Evreu fiind, protestez cat pot de puternic impotriva acestui atac infam la adresa presedintelui Romaniei!”. Revolta unui celebru analist fata de „jocurile jegoase ale lui Dragnea si Dancila”

analize

Analistul Vladimir Tismaneanu sa publicitatii un mesaj de sustinere a presedintelui Romaniei, dupa ce Iohannis a fost dur atacat intr-un ziar israelian de catre un Radu Golban, un economist de origine israeliana. Acesta l-a acuzat pe Iohannis ca ar fi simpatizant al nazistilor.

„Cognosco stilum: Habar nu am cine este Radu Golban. Inteleg ca este doctor in economie si ca traieste in Elvetia. Oricum, faptul ca este editorialist (ori ceva de acest gen), la fituica lui Nistorescu ce-zi zice „Cotidianul” ma pune serios pe ganduri. Orice analogie intre Grupul Etnic German din anii 30-40 (pro-nazist) si Forumul Democratic al Germanilor din Romania (civic-liberal) din zilele noastre este odioasa, nemernica, scabroasa. Cand Nistorescu si haita sa de securisti impenitenti (acolo scrie fostul sef de cabinet al lui Iulian Vlad, generalul securist in rezerva Aurel Rogojan) devin filosemiti ma ia cu friguri.

Klaus Iohannis este presedintele unei tari din UE, iar constitutional este responsabil pentru politica externa a Romaniei. Jocurile jegoase ale lui Dragnea si Dancila au implicat statul Israel intr-un scandal in care, vreau sa sper, nu are nicio miza. Daca Bibi Netanyahu a colaborat cumva cu aceasta mizerabila cabala, cu atat mai grav. Intreaga traditie a poporului evreu spune ca scopul nu scuza mijloacele.

Nu sunt fanul domnului Iohannis, dar campania actuala, inclusiv articolul din „Jerusalem Post’, ma ingretoseaza. Acest gen de propaganda a fost practicat de Slobodan Milosevic. La fel, de catre Putin atunci cand a defaimat Maidanul din Kiev drept fascist si antisemit. Cu filosemiti precum Dragnea si Dancila, nu mai e nevoie de antisemiti. Evreu fiind, protestez cat pot de puternic impotriva acesteui atac infam la adresa presedintelui Romaniei!

PS Mie unuia imi este clar. Ne aflam la ceasul reactivarii agentilor-„brigadieri”, unii de pe lista lui Stamatoiu, alti recrutati si „legendati” dupa 1990…”, a scris Tismaneanu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis este criticat in termeni dur intr-un editorial din The Jerusalem Post, din cauza opozitiei sale fata de mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Autorul editorialului este un roman cu cetatenie germana – Radu Golban.

„Ingrijorarile cu privire la consecintele legale si politice la nivel national si international ale deciziei Romaniei de a recunoaste un grup etnic precum FDGR ca succesor al Grupului Etnic German sunt foarte discutabile. In timp ce Parchetul a atacat in apel aceasta decizie, argumentand ca reprezinta o incalcare a Armistitiului semnat in 1944, presedintele Romaniei trebuie sa fie foarte mandru de aceasta mutare istorica”, scrie, ironic, Golban.

„Este chiar socant ca aceeasi persoana, Iohannis, care a ignorat legile internationale, exprima acum rezerve fata de mutarea ambasadei la Ierusalim, citand principii ONU de care nu i-a pasat niciodata cu adevarat. Ipocrizia lui a atins un nou nivel, in detrimentul Israelului, Romaniei si a prieteniei solide dintre cele doua tari. Trrebuie avut in vedere si faptul ca presedintele care a tinut vacant timp de doi ani postul de ambasador in Israel este putin probabil sa fie interesat de un parteneriat solid cu Ierusalimul”, mai scrie Golban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: