„Exact asta spun: asta scapa. Si nimeni nu poate face nimic”. Desi a chiulit de la proces, Dragnea a reusit sa isi amane sentinta cu o noua chichita

politica

Instanta suprema a amanat, miercuri, pentru 15 mai judecarea dosarului in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la DGASPC Teleorman. Jurnalista Carmen Dumitrescu de la Liber in Teleorman, care a fost prezenta in sala de judecata, este convinsa ca Dragnea va scapa.

„Nu stiu daca am mai fost vreodata asa de constienta de mizeria in care traim. Sa spun ce simt acum e greu. As vrea s-o numesc neputinta, dar nu e doar atat. E un amestec de durere si sila. E o lipsa absoluta de speranta. Eu nu am mai avut senzatia asta niciodata. Nici macar atunci cand medicul i-a spus unui om drag ca are cancer. Am sperat pana la capat. Acum nu mai sper…

Dimineata, am plecat de acasa la Inalta Curte, convinsa ca azi e ultimul termen in procesul lui Dragnea. Ca e imposibil sa il achite. Si ca lucrul cel mai rau posibil ar fi fost sa se amane pronuntarea vreo saptamana. Well… In sala de judecata, inculpatii erau relaxati. Calmi. Olguta Sefu tinea in maini un buchet de margaritare. Parca era in trecere. Anisa Stoica parea nerabdatoare. Doar ea. Spunea ca vrea sa se termine totul azi, ca ea nu mai poate. In rest, Rodica Milos se uita pe pereti, iar Dragnea si Bombonica lipseau, asa cum e normal pentru vedete. Din afara salii de judecata, vocea unor protestatari se auzea clar. Rugau instanta sa fie corecta. Apare completul. Doi judecatori tineri si unul in varsta. Cel in varsta era cel care dicta cursul procesului. Ceilalti asistau doar… Nu vorbea la microfon. Ca sa auzi ce le spunea avocatilor trebuia sa ramai 100% atent. Vin avocatii lui Sefu, Alesu si Bombonica si cer instantei sa solicite DNA sensul colaborarii cu SRI. O chestie de doi lei, irelevanta si fara noima. Judecatorul in varsta admite necesitatea solicitarii si amana judecarea ei pentru 15 mai. De ce? Ca sa ii ofere timp lui Dragnea. Ca sa fie timp sa treaca legile. Ca sa il scape. Da. Exact asta spun: asta scapa. Si nimeni nu poate face nimic. Nu stiu cui serveste Dragnea, dar e clar ca inca serveste bine.

Iar eu nu mai cred in nimic: nici in justitie, nici in dreptate, nici in procese drepte. Asta e…”,  a scris Carmen Dumnitrescu de la Liber in Teleorman.

La termenul de miercuri, magistratii au admis o cere a avocatilor si au solicitat DNA sa spuna daca a existat o cooperare cu SRI in instrumentarea acestui dosar.

″Incuviinteaza trimiterea unei adrese la DNA. Daca a existat o cooperare intre cele doua institutii, daca exista si alte documente aflate in custodia celor doua institutii si, in caz afirmativ, sa ne fie inaintate si sa se comunice in ce a constat, concret, aceasta cooperare in legatura cu instrumentarea dosarului”, a anuntat presedintele completului, judecatorul Stefan Pistol.

Instanta a admis astfel cererea depusa de avocatul Floarei Alesu, sustinut si de aparatorul ce o reprezinta pe Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Dragnea.

“Am o adresa in care procurorul-sef de directie spune ca beneficiar secundar este UM 9060 a SRI din Alexandria. Solicitam sa cereti DNA si SRI in ce a constatat cooperarea dintre aceste institutii in instrumentarea acestui dosar. Prevad chestiuni care pot privi legalitatea urmaririi penale. In protocoalele de cooperare DNA – SRI se spune la articolul 2 ca se creeaza echipe comune si ca SRI acorda procurorilor asistenta tehnica de specialitate. Apararea are dreptul sa va ceara eliminarea probelor care nu au fost administrate legal”, a spus avocatul Floarei Alesu.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces.

Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Floarea Alesu – fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci – fost sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei; Olguta Sefu – la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca – la data faptelor sef al Complexului de recuperare si coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei; Nicusor Gheorghe – la data faptelor sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban – fost sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica – ambele functionare in cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Milos (fosta Ogrija, fosta Draghici) – director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei Judetene PSD Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: